Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?  (läst 4799 gånger)

Dolvis

  • Inlägg: 712
    • Östergötland
Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?
« skrivet: 09 okt-16 kl 12:20 »
Tidigare när vi rökt kött har vi alltid följt ett recept där man gnider in det i salt/sockerblandning först och har det i kylen i en plastpåse i två dygn med vändning morgon o kväll. Därefter läggs i saltlag ett par v beroende på vikt. Nu har vi en hel bagge typ i frysen som vi tänkte salta in. Kan man bara ta köttet direkt från frysen och lägga ner i lagen? Här i handboken står inget om att gnida in köttet först så det borde ju funka. Men måste man tina det innan?

Davvi

  • Inlägg: 42
  • Tapatalk User
Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?
« Svar #1 skrivet: 09 okt-16 kl 12:29 »
Javisst, den tinar ju i lagen och vitsen med att gnida in det först vet jag inte riktigt? Köttet saltas ju i lagen hursomhelst men om det inte finns något som hindrar er från att tina det först så är det ju ingen nackdel.

Dolvis

  • Inlägg: 712
    • Östergötland
SV: Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?
« Svar #2 skrivet: 10 okt-16 kl 22:42 »
Toppen då kör jag på det.
Man vet aldrig om man missatnån aspekt liksom.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

893 gäster, 5 användare (1 dolda)
Emil i backen, von tratt, RindertD, köksträdgård

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastisk!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser