Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Grisar finnes / Linderödskultingar
« Senaste inlägg av Lillhönan skrivet Idag kl. 15:02 »
Hej!

Har 5 linderödkultingar som letar nya hem. De är födda 12/2. Finns både galtar och gyltor, svart/vita och röd/svarta. De är leveransklara Kristi himmelfärdshelgen (10-13 maj). Föräldrarna är från genbank men inte anslutna. Vana vid elstängsel.
Säljes till dig med SE-nummer.
Pris 1000 kr + moms

De finns i Laholm.
2
Eltillverkning / SÄLJES: MPPT microinverter SY 500 Watt 20 stycken
« Senaste inlägg av Rugan skrivet Idag kl. 14:30 »
MPPT microinverter SY 500 Watt 20 stycken
Pris 12000 kr för 20 stycken, nya i kartonger.

Manual:
https://www.dropbox.com/s/opnvfr9lemmtpgi/mppt-500w.pdf?dl=0

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Försäljningsvillkor och frakt
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Om varan / varorna ska skickas:
Jag bedömer att det är fördelaktigast att skicka detta objekt med Bussgods
Vid köp betalas varor och frakt till mitt bankkonto, Paypal eller via Swish. Jag skickar när pengarna syns på mitt konto.

Om varan / varorna ska avhämtas: Kontant betalning eller Swish vid avhämtningstillfället.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Försäljningsvillkor och frakt
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
3
Skogsbruk / SV: Lunna virke med snöskoter på sommaren?
« Senaste inlägg av Landet skrivet Idag kl. 13:21 »
Har man kört en skoter på barmark så vet man att det kärvar en hel del på skidor och buk. Ska man sedan ha ett (tungt) lass efter tror jag det blir svårt/omöjligt att ta sig någonstans.
Hellre en avsedd dragare typ järnhäst eller älgtrack. Eller bygga om en skoter så man får tyngd på mattan.

Skickat från min AGM X1 via Tapatalk

4
Du vill nog inte blanda kall uteluft med varm(fuktig) luft inomhus bakom kylskåpet.

Ett modernt kylskåp drar idag inte så mycket så vinsten om du lycka på ett byggnatstekniskt korrekt sätt lär inte bli hög. BAra en extra ventil för 300kr tar ett tag att tjäna in. Dessutom har man ju nytta av värmen som kylsåpet ger i huset (såvida man inte eldar med gratis ved)

Enklare, säkrare och billigare sätt att jobba ner kylskåpets el behov på vintern kanske kan va att frysa kylklampar utomhus och lägga i kylskåpet :)
5
Skogsbruk / SV: Lunna virke med snöskoter på sommaren?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 12:40 »
Om det är en någotsånär vettigt konstruerad fläktkylning så ska det inte vara någon överhettningsrisk alls. Det har dock funnits undantag, t ex en del Polaris från 80-talet där konstruktörerna inte alls brydde sig om vilken väg kylluften skulle ta i motorrummet. Om en sådan får arbeta tungt i så låg hastighet att det inte finns någon fartvind att tala om, så blåser kylfläkten bara runt samma luft som blir varmare och varmare allteftersom. Det blir inte bättre av att ljuddämparen sitter mitt för fläktens luftintag och bidrar till att förvärma luften.

Jag har en känsla av att de skotrar som har kylfläkten högt placerad i höjd med topplocket och remdriven från vevaxeln, fungerar bättre än de där kylfläkten består av skovlar på svänghjulet (som på t ex en motorsåg eller gräsklipparmotor). Men man får såklart ta besväret att hålla ett öga på fläktrem och fläktlager då och då.

Om man har "motoröra" så brukar man kunna märka t ex att en motor som är på väg att överhettas tappar kraft eller börjar spika vid gaspådrag, innan det verkligen blir någon fara.
En gång i tiden såldes det tempmätare som tillbehör till luftkylda skotrar, givaren var ofta ett termoelement i form av en tunn bricka som skulle läggas under tändstiftspackningen.
6
Skogsbruk / SV: Lunna virke med snöskoter på sommaren?
« Senaste inlägg av torpjens skrivet Idag kl. 12:12 »
Tack för tips! Jag kan gå där och jag kan, ibland, köra en trädgårdstraktor så jag tror inte jag sjunker igenom med skidorna. Det är nån slags torvmullsjord som är lågt liggande. På sensommaren kan det vara torrt. I vintras hade det inte tjälat innan snön kom så det gick inte att köra traktor för den sakens skull. Det går att köra men det är mjukt och jag vet inte hur jag ska komma därifrån om traktorn börjar slira och gräva ned sig. Sen vill jag inte ha fula spår heller.

Kanske 500 m att lunna innan jag kommer till en traktorväg där jag kan plocka upp det. Kommer motorn att överhettas tro? Märker man det innan den går sönder, om den är fläktkyld?

Jag har sneglat på Yamaha Viking och Lynx 5900, de har båda lågväxel.
7
Får finnes / Klövsjöfår
« Senaste inlägg av Slåtterbalken skrivet Idag kl. 12:09 »
Bagge och tackor med lamm säljes.
Alla fåren är lugna och trygga med att bli hanterade. De är inte genbanksanslutna. De säljes avmaskade men inte klippta.

Bagge.  1000kr +moms
Tacka.   1000kr+ moms
Lamm.  500kr+ moms

8
Getter finnes / Göingegetter säljes
« Senaste inlägg av Vernum skrivet Idag kl. 12:07 »
Vi säljer våra göingegetter. Hel grupp på två getter och två små getkillingar.
Lundagårdens Signe fyra år, (se fotot nedan, geten som har ett blad i munnen): Hon är väldigt tam och vi har även mjölkat henne. Hon har bra spenar och vi tycker att hon mjölkar bra. Det är Signe som nu i mitten av mars fick två getkillingar.
Lundagårdens Tyra, drygt ett år: Signe är mor till henne.
Vi säljer endast till dig som har eller tänker ha genbank. Har du getter innan bör du kontakta genbanksansvarig i föreningen Allmogegeten för att höra om dessa passar till dina djur.
4000kr för alla fyra.
9
Kor / SV: Start av lantbruk?
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 11:36 »
Ströbädd med ligghall blir alldeles utmärkt. Det kommer du att klara dej långt med. Vet inte vad du har för kunskap, eller har för kontakter. Känner du någon som har köttdjur. Det är alltid bra att ha någon att bolla frågor och tankar med. 25-30 dikor är mycket passning med, speciellt med kalvningarna, men även med betäckning/tjur. Så jag rekommenderar dej att börja med färre. Lycka till.
10
Hönsägg finnes / SV: Avelsägg säljes:
« Senaste inlägg av amv skrivet Idag kl. 11:21 »
 ;) Alla äggen 15 kr.st.
Upp till 15 ägg 125 kr i frakt o packning.
Mvh Monica
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser