Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övrigt om odling / SV: Råtta i komposten?
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 19:00 »
Gör komposten varm så flyttar råttorna. Du kan göra så här,  skaffa hästskit blöt den ordentligt med vatten, rör om sluringen. Gräv ett hål i mitten av komposten, slå i hästskitssluringen,  och fyll igen. Komposten blir nu varm vilket råttorna inte brukar gilla. Min kompost har jag travat ihop av lekablock i botten har jag betongskivor. Så från det hållet har dom inte kunnat ta sig in.
2
Uppvärmning / SV: Vedspis sotar igen
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 18:51 »
Spisen som satt i köket här när jag flyttade in gjorde samma sak, också med torr björk. Draget var för dåligt trots allt öppet och hög skorsten. Man fick elda med luckan på glänt, annars kom gardinerna direkt.  Lite större klabbar och fuktigare ved så gick det bättre.
3
Teknisk support / SV: Vi bygger om forumet!
« Senaste inlägg av Toll skrivet Idag kl. 18:51 »
får inte medlemskartan att funka. använder vanlig pc laptop och crome

Tack, det får vi titta på!

4
Fårraser & avel / SV: Gutefår
« Senaste inlägg av Sjöändan skrivet Idag kl. 18:48 »
Funderar på Gute eller Gotlandsfår pga brunsten, ska ha dom till att hålla marken uppe och lammen till kött.
Priserna verkar ju skilja en hel del mellan dom som är anslutna till genbanken och dom som inte är.
Är det någon fördel för mig med anslutna får?
5
Fårraser & avel / SV: Gutefår
« Senaste inlägg av Livat skrivet Idag kl. 18:39 »
Kan inte mycket men det måste ju bero på vad du ska ha dem till? Kött eller sälja skinn/ull? Stor skillnad på köttraser och tex gutefår..

Postat med Alternativ.nu´s app

6
Jag såg på tv, någon trendspanare spådde att detta år gick man ifrån att odla sina egna tomater i fönstret och istället gäller växter som ger renare luft. Tänkte att det är 70-talet (odla själv, lev av naturen) och 80-talet (crom, aktier och monstera/murgröna) all over igen! Det går i vågor och kommer kanske alltid att göra?

Postat med Alternativ.nu´s app

7
Bostad sökes / Hus/liten gård önskas hyra
« Senaste inlägg av KristianH skrivet Idag kl. 18:14 »
Par 50+ önskar hyra hus/gård för längre tid, eventuellt senare köpa- Stor trädgård för odlingsmöjlighet, samt en eller flera eldstäder önskas. Vi är lärare och trädgårdsmästare, skötsamma och ordningssamma med ordnad ekonomi, rökfria.
Birgitta och Kristian.
Telefon: 0322-630033, mobil: 0733201212 mail: leprovins@gmail.com
8
Eltillverkning / Solanläggning för on och off grid?
« Senaste inlägg av torpjens skrivet Idag kl. 17:50 »
Går det att, lagligt, fixa en solanläggning som är on grid i vanliga fall men vid elbortfall i nätet kan köras off grid?


Har någon sett en sån lösning, vet nån vem som ev kan leverera?
9
Det är en del av det jag menar, att jordbruk går med stora energiförluster har blivit så allmänt accepterat så de som försöker sträva mot en mer balanserad energibudget är hardcore, det är ganska sjukt. Den dag då den billiga energin tar slut så kan vi förhoppninsvis vrida tillbaka begreppen men det är klart då kommer väl fusion som.kan driva kvantdator som kan skapa virtuella världar där man kan leva, då blir man nog betraktad som ännu mer hardcore för att man odlar morötter istället för att käka syntetiska morötter. Men det är väl lika bra att slå på stort om nu de flesta föredrar att leva i en illusion.
10
Skogsbruk / SV: Skog? En definition. Hur många träd blir en skog...
« Senaste inlägg av roddjer skrivet Idag kl. 17:34 »
Det finns ingen tydlig arealgräns för hur liten en skog kan vara i Sverige, men Skogsvårdslagen har en indirekt gräns. Ett kalhygge räknas inte som kalhygge rent juridiskt om det är mindre än 0,5 ha, dvs drygt 70x70 m. Din fläck på 50x50 är 0,25 ha och räknas inte som ett skogsbestånd. Det är en dunge och du får avverka den utan tillstånd och utan att meddela Skogsstyrelsen.

Odling i definitionerna avser jordbruk, trädgårdsodling, osv, inte att man har planterat träd och definitivt inte när man planterat inhemska trädslag. En åker som får växa igen blir så småningom skog. Så länge det mest är lite sly så klassas det som igenväxande åkermark, men den dagen ditt sly blivit 7-8 meter höga björkar så är det skogsmark.

Ok. Bra att veta.  :D

Men, nja, nån avverkning blir det inte tal om i vilket fall som helst. Lite gallring när tid finnes. Är bra med lite insynsskydd mot nyfikna grannar samt vindskydd här uppe på krönet. Det blåser så satikens här ibland. Det stormade förra veckan så jag trodde taket skulle fladdra av och landa nånstans ute på grannens plöjning.

Förresten, har du några källor på det du redogör för ovan 'Skogskunnig'? Skogsstyrelsen endast eller finns det fler? Kan vara kul och hänvisa om nån gör sig besvär att debattera våran "skog"...
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser