Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Vatten och avlopp / SV: Träd/buskar nära trekammarbrunn
« Senaste inlägg av Falcao skrivet Idag kl. 19:17 »
Hej och tack för svaret. Just nu växer det aspar, vilka inte borde ha så stora rötter. Däremot oroar jag mig för flera björkar som börjar bli fullvuxna träd. De rötterna går djupare. Anläggningen har många år på nacken och grannen är nästan aldrig där. Hela gräsmattan är full av små aspar.
2
Vatten och avlopp / SV: Träd/buskar nära trekammarbrunn
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 19:06 »
Om trekammarbrunnen är välgjord och tät så är det inga problem med träd och buskar nära den. Däremot kan man behöva se upp med gamla avloppsledningar av cementrör med dåligt tätade skarvar där rötter kan leta sig in, samt med infiltrationen.

Man behöver dock inte oroa sig för alla slags träd och buskar, utan ta hänsyn till hur djupt under mark infiltrationsbädden ligger och hur djupa eller ytliga rötter respektive träd- och buskslag brukar hålla sig med.
Om infiltrationen ligger på gott och väl frostfritt djup (2 m under markytan eller så), och det rör sig om trädslag vars rötter sällan går mer än en halvmeter djupt, så behöver man nog inte bekymra sig.
3
Meka / SV: Skillnad på y och d koppling
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 19:02 »
Just det. En motor med 230 V lindningsspänning ska D-kopplas för ett 3 x 230 V -nät (t ex vissa nät i USA, Norge och Spanien, i en del specialfall även i Sverige), men Y-kopplas för 230/400 V som numera är det vanligaste i Sverige och större delen av världen.

Om man ska köra med Y/D-start i Sverige så ska motorn ha 400 V lindningsspänning, och vara märkt för 400 resp 690 V på typskylten (eller 380 resp 660 V om det är en äldre motor).

Om man är mycket mån om att en trefasmotor ska gå tyst och ha små tomgångsförluster, och kan acceptera att bara ta ut en tredjedel av märkeffekten, så är det inget som hindrar att man kör den Y-kopplad fastän den egentligen borde gå D-kopplad på den nätspänning man har till hands. Typiskt fall är en motor som ska vara igång i tomgång hela dagarna och bara gå belastad korta stunder då och då.
4
Vatten och avlopp / Träd/buskar nära trekammarbrunn
« Senaste inlägg av Falcao skrivet Idag kl. 18:30 »
Hej!
Min grannes tomt, där vi har vår gemensamma trekammarbrunn, är igenväxt med massa buskar och träd. Jag börjar bli orolig då anläggningen är gammal. Hur nära anläggningen får det växa träd/buskar?
5
Bostad finnes / SV: Stuga
« Senaste inlägg av olivia.k skrivet Idag kl. 18:10 »
Halloj! Behöver du fortfarande ”fårtittare” så behöver jag lugn å ro ,vore win win vetja.                     (E d lugnt med hund förresten?)

Hej. Ja stugan står tom och det är bara att flytta in om du är intresserad.
Om du har en hund så måste det vara en sån som inte jagar får.
6
Meka / SV: Kullager
« Senaste inlägg av torpjens skrivet Idag kl. 17:34 »
Om det duger med nätet kanske denna sida från SKF kan vara till hjälp http://www.skf.com/se/products/bearings-units-housings/product-tables/index.html
7
Grönsaker / SV: Gul squash
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 17:05 »
Det jag misstänker att ha hänt är att dom inte blivit pollinerade.
Det är inte ovanligt att honblommorna utvecklas snabbare än hanblommorna.
8
Bostad finnes / Torp utlånas v32 och 34 mot djurvakt
« Senaste inlägg av Nivea skrivet Idag kl. 16:49 »
Hej, Vi ska på semester v.32 och 34 och funderar på om det finns folk som vill ha lite semester på landet mot att vattna 3 får, 2 grisar, katt och ett växthus?
2 km till buss och tillgång till bil finns. Mysigt litet hus med 2 sovrum.
Vid intresse eller mer info skicka PM
9
Övrigt om odling / SV: Alovera som sticklingsmedel.
« Senaste inlägg av MissT skrivet Idag kl. 16:00 »
10
Meka / SV: Skillnad på y och d koppling
« Senaste inlägg av Ett svart får skrivet Idag kl. 13:48 »
Du tänker nog rätt. Det finns något som kallas Y/D-start som är en koppling som gör så motorn startar på Y men sedan slår om på D. Det fungerar som en mjukstart.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser