Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Biodling / SV: Slungrum/förråd
« Senaste inlägg av christelle skrivet Idag kl. 21:54 »
Lite tips: Tillgänglighet till rent vatten och vask, jag har en stor vattendunk med fotpedal och en liten stenkista för avrinning. El behövs för slunga, lyse etc. Avställningsplats precis utanför och precis innanför dörren. Delbart insektsnät (finns på Homeshop m fl) för dörren och för fönster om du vill kunna öppna dem. Tänk på "flödet" i slungrummet så tex kontaminerat material utifrån inte hamnar på samma ställe/sida som den rena nytappade honungen. Och att slungan står bredvid avtäckningsplatsen etc.
Ett tips är att fundera på vaxhanteringen redan på planeringsstadiet för den kräver oxå plats.
Och förvaringsplats för lådor med utbyggda ramar som behöver skydd och malsäkras.
2
Biodling / SV: Inför oxalsyrabehandlingen
« Senaste inlägg av Kap Horn skrivet Idag kl. 21:34 »

Bin och kvalster går inte "sida vid sida" utan kvalstret sitter biet och suger dess hemolymfa under deras livstid.
Visst, utan yngel förökar sig arroan, men den gör skadan även utan det.
Att sedan skadan på biet redan har skett och öppnar upp för vidare intrång av olika sjukdomar är även det en annan femöring...

PS Snart är din "undertext" vad du sysslar med längre än dina inlägg... ;) DS
3
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av Visionaryrealist skrivet Idag kl. 21:23 »
Ja. Tyvär tror jag att sättet kritiken kommer på inte når fram till. T.S. och så fastnar diskutionen i en ( berättigat eller ej) anklagande ton som besvaras av ett (förenklat eller "drömmande") försvar som inte heller når fram. Det är iallafall min bild efter att ha följt det.

Det jag menar är att det inte leder till något positivt. T.ex. att  T.S. får hjälp att lösa saker han inte tänkt på eller att inse att han helt enkelt tänkt fel på en del saker. Kanske t.om. att det helt enkelt inte går. Med all er kunskap hade det varit så kul att se att det här ledde till bra insikter,tankar eller t.om. lösningar. Helt enkelt  annat än bistert forumtjafs fram och tillbaka.Postat med Alternativ.nu´s app

4
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 21:20 »
Det händer ibland att man trots goda ambitioner sårar och skadar.

Mvh
Magnus

det håller jag med om , men detta är inget tvingande eller krav utan enbart på frivillig basis, sen tror jag att dom inte tackar nej till lön ist för soc bidrag, men jag kan ha fel men denna diss har ju hamnat fel, var mer intresserad av att diss bygget och inte allt teoretisk dravel som ingen kan överskåda iaf så.
5
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 21:18 »
Det händer ibland att man trots goda ambitioner sårar och skadar.

Mvh
Magnus

det håller jag med om , men detta är inget tvingande eller krav utan enbart på frivillig basis, sen tror jag att dom inte tackar nej till lön ist för soc bidrag, men jag kan ha fel
6
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 21:16 »
Vad synd att den här dialogen inte direkt  leder nånstans utan mest fastnar i personligt tjafs om nästan samma saker.  Hade varit kul att se en mer utvecklande diskution om lite mer konkreta saker. Och utan anklagelser flygande kors och tvärs vid nästan varje inlägg.

Postat med Alternativ.nu´s app


alla svaren finns , jag har svarat på merparten av allt som gäller bygget, inte på kalkylen då jag vet att den är minst sagt ofullständig, men dom stora kostnaderna är med vad jag kan få fram
7
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 21:14 »
Nu upprepar du dig återigen. De frågorna har vi redan besvarat, tex gällande din önskan om att kringgå lagen vid installation av el och VVS. Läs tråden på nytt, och kom istället med något nyttigt svar som kan räta ut något av alla frågetecken som strös.

du har inte läst svaren (det är fler som anser det här) om skolan inte är en laglig väg vad är då det? VVS har ingen lag som liknar El (endast säkert vatten) ingen lag sry sen är det helt lagligt att inst strömbrytare, uttag  så var kommer min olagliga del in? att tråda har man skolan till flexslang lägger man inte igen (för skolan att kolla att den är korrekt isatt samt att en är förankrad
8
Höns sökes / Vuxen tupp sökes
« Senaste inlägg av Niclas Hallberg skrivet Idag kl. 20:34 »
Vi söker en vuxen tupp till våra ölandshöns. Helst en ölandstupp. Men andra raser kan fungera också.
Niclas o Stina
9
Biodling / SV: Inför oxalsyrabehandlingen
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Idag kl. 20:19 »
Hade jag varit in din situation, så hade jag behandlat nu. Oavsett vinterklot eller ej...nedfallet så som du beskriver verkar vara stort.

Varför det? Är samhällena yngelfria så går ju bina och kvalstren sida vid sida utan att samhället påverkas negativt, fram tills droppningen. Även februari hade ju varit nog och tillräckligt, men då är det som regel för kallt för att störa bina. Har de däremot en handfull täckta yngelceller nu, så gör man klokt i att vänta en tid ytterligare.
10
Biodling / SV: Inför oxalsyrabehandlingen
« Senaste inlägg av Kap Horn skrivet Idag kl. 20:06 »
Hej Behave

Vid droppingsmetoden är det viktigt att samhället har bildat vinterklotet.
Själv sublimerar jag OX-syran ("förångar") och då skall det helst vara 4 grader plus så att de fina kristaller kan fördela sig i samhället.
Det om många inte vet: OX-syran, eller myrsyra, verkar inte via hemolymfan, dvs biet "blod", utan via kontakt av syran med varroans haftlappar.

Myrsyran däremot får ingång till varroans kropp via trakeerna, dvs andningsorgan (båda syrorna gör att varroans hemolymfa blir för sur och tar kål på de).
Men det påverkar även bi via trakeerna.
Ett känd fenomen är att bin bildar ett "skägg" utanför kupan under myrsyrabehandling. De tycker inte om att andas in syran!
Även biet har haftlappar men de är i motsatts till varroans infällda medan de rör sig i kupan.
De kommer däremot till insats vid riktigt hala underlag så som tex glas...

Hade jag varit in din situation, så hade jag behandlat nu. Oavsett vinterklot eller ej...nedfallet så som du beskriver verkar vara stort.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser