För att få skicka lamm till Swedish Meat när man själv vill, behöver man ha ett lammkontrakt med dom. Lammkontrakten är svåra att få om man vill slakta på hösten. Rekommenderar att du vänder dig till ett privatägt slakteri! De kan dock också vara svåra att övertala, eftersom de behöver ändra på sin produktionslinje när det ska slaktas lamm istället för nöt. De kan alltså vara motvilliga de med. (Konstigt och för jäkligt eftersom det finns stor efterfrågan på svenskt lamm!) Börja alltså leta slakteri redan nu!
Gotlandsfårens tillväxt och mognad varierar med vad de får att äta. Vid 110 dagar är en bra genomsnittsvikt 35kg (i hela besättningen)... Bagglammen ska väga 45kg och tacklammen 42kg innan du skickar dem. Det är bara att gå ut med vågen och kolla!!! Om du väger flera gånger under säsongen så har du lite koll på deras viktökning...
Se upp med att lammen kan lätta (!) i vikt i oktober när betet försämras.