Det går att röka men temperaturen får ju inte bli för hög och du får välja rätt rökved. Skall du kallröka så skall ju temperaturen inte överstig 30-35 grader och skall du varmröka så är 60 en lämplig temperatur.
Om du skall varmröka kan det ju vara en ide att elda en brasa först så du får en grundvärme och en glödbädd och sedan när pipan är omkring 60 så hänger du in rökköttet och väntar tills ytan torkat så köttet är lite lätt klibbigt, tänk torkat kontaktlim. Då lägger du på rökspå(al, körbär,äpple, bok, en, blandat) på glödbädden för rök. Du har du ju drag i pipan så ryka baklänges bör det ju inte göra. När köttet är lagom rökt tar du ner det och värmebehandlar det i ugn till önskad kärntemperatur.
Skall du kallröka kan samma princip gå att använda men röktiden är ju betydligt längre så man kanske får underhållselda på något vis för att hålla temperaturen uppe vilket kan vara en balansgång.