Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Regler för återtag  (läst 1316 gånger)

Luppa

  • Inlägg: 490
    • Norrbotten
Regler för återtag
« skrivet: 21 mar-13 kl 11:17 »
Vad gäller egentligen om man vill ta återtag på köttet och sälja till exempelvis en restaurang?
Antar att det krävs speciella tillstånd?
Djurtokig 80:a i norra norrbotten

Suffolkfår, höns av olika raser. 2 Border Collies, bondkatter och uppfödning av Lejonhuvad kanin för utställning, avel och kel.

Anna36

  • Inlägg: 19
    • Halland
SV: Regler för återtag
« Svar #1 skrivet: 21 mar-13 kl 13:10 »
Livsmedelslagstiftningen skall följas.... obruten kylkedja, spårbarhet, märkning m.m. kraven i livsmedelsagstiftningen/förordningarna anpassas mkt efter vilken typ ab hantering du har vilket kan vara bra att tänka på, om man enbart hanterar förpackde livsmedel som kräver kyl- eller frysvaring är kraven relativt låga, men skall du där emot själv stycka och packa ökar kraven avsevärt. Du måste även registera din verksamhet, sök info i din kommun, det varierar mkt mellan olika kommuner hur miljö och hälsa arbetar och bedömmer olika risker.....

Luppa

  • Inlägg: 490
    • Norrbotten
SV: Regler för återtag
« Svar #2 skrivet: 21 mar-13 kl 13:40 »
Tack för snabbt och bra svar! Lite mer lättförståeligt än det Livsmedelsverket gav mig  ::)
Djurtokig 80:a i norra norrbotten

Suffolkfår, höns av olika raser. 2 Border Collies, bondkatter och uppfödning av Lejonhuvad kanin för utställning, avel och kel.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

381 gäster, 6 användare (3 dolda)
Anders Flix, addebadde, köksträdgård

* Forum

* Om tidningen Åter



- Längtar alltid till nästa nummer. De kommer aldrig tillräckligt ofta!
/Annelie R

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser