Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övrigt om bygga & bo / SV: Villavagn
« Senaste inlägg av Knasboll skrivet Idag kl. 20:30 »
Jag har oxå fått höra att det är både billigare och enklare att bygga nytt istället för befintligt. Jag kommer att köpa en färdig tomt med fast pris på vatten å avlopp (kommunalt), inte en tomt i skogen. Jag vill inte ha brunn å dra el flera mil, det skulle jag ha varken råd eller kunskap om. Om d är nytt från början så kan jag lära mig saker efter vägen allteftersom det dyker upp problem.
2
Biodling / SV: Planer för 2018 och förberedelser för 2019?
« Senaste inlägg av simon.arvestrand skrivet Idag kl. 20:12 »
Planerna för 2018 är att köpa våra första kupor och samhällen.
2017 gick åt till att lära nu är det dags på riktigt.
3
Övrigt om bygga & bo / SV: Villavagn
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Idag kl. 19:57 »
Det är klart att det går att bygga ett litet hus, men det krävs bygglov.Det jag inte förstår, är det där med att det skulle vara enklare att "bygga nytt", jämfört med att "renovera"?

All heder åt dig som inte uppmuntrar till lagbrott  i tråden!

När det gäller "enklare att bygga nytt" så kan jag bekräfta ifrån byggbranschen, att det oftast blir både billigare och är betydligt enklare att bygga nytt än att helrenovera ett hus fullständigt. Senast jag var delaktig i att blåsa ur ett stort hus ifrån början av 60-talet, vilket hade originaltapet och sanitetsporslin kvar, så kostade det den nya ägaren nära nog 1,5 gång priset av en ny villa, då vi förvandlat vartenda skrymsle till en modern 2000-tals kåk. Att bila upp golv, flytta innerväggar, sanera asbest, dra om all el o vvs osv är inte gratis.
5
Grönsaker / Comfry /Vallört
« Senaste inlägg av Västerbotten inland skrivet Idag kl. 19:04 »
Nån som vet vart man kan få tag på
Comfry / Vallört men söker bocum 14 det vill säga en frö steril variant?
6
Spannmål och foder / SV: Starta större fiskodling?
« Senaste inlägg av Västerbotten inland skrivet Idag kl. 18:49 »
Kallas aquaponic finns massor på nätet om detta.
Finns minst en i Sverige som håller  på med detta
http://www.peckas.se
Ålen är ju inte helt problemfri rödlistad cites och aldrig odlad I fångenskap, finns en mal Clarias som liknar annars är olika tilapia möjlig mycket snabbväxande kan vara möjlig att få slaktfardig på en säsong.
7
Redskap, verktyg och maskiner / Gammal Agria till Hondamotor4 takt?
« Senaste inlägg av The Pink Sheep skrivet Idag kl. 18:08 »
Jag fick överta den av min far för en tid sedan,

Har den inte här just nu, men tror det är en 1700 och 60 talare.

https://www.google.se/search?q=Agria+1700&safe=off&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQ-pO0-7TZAhXNKewKHaA2CVoQ_AUICigB&biw=1920&bih=966#imgrc=gsi7UqGqqXwwTM:

Saken är den att den gamla motorn har lämnat in för en tid sedan (antagligen därför jag fick den...  ;D ), har skruvat en del på den men den lönar sig inte att laga tyvärr.
Däremot så fick jag med en ny hondamotor från 80 talet.

Remskivan på hondasnurran kan jag nog fixa en övergång från, men
Skillnaden är att denna är en fyrtaktare och den gamla var en tvåtaktare, när man använder jordfräsen behöver man tilta maskinen ganska kraftigt bakåt, Hondamotorn är smord med oljebad vad det ser ut så jag misstänker att den inte tål detta i längden.

Det är inget problem för andra saker man gör då maskinen står i horisontal läge med dessa, men just jordfräsen har jag kört fast med att få till en vettig lösning på just nu med fyrtaktaren.

Har någon uppslag eller idéer om hur man kan lösa detta vettigt?

Jag behöver också ordna ström till en arbetslampa från motorn på något sätt, den har ingen extra spole.8
Redskap, verktyg och maskiner / SV: Tvåhjulstraktor Honda f800 cdi
« Senaste inlägg av Da nic skrivet Idag kl. 15:45 »
Undrar också om någon kanske har ett foto på komplett kova fräs? Tror att det fattas mig någon spännrulle och troligen nån fjäder..

Postat med Alternativ.nu´s app

9
Kor / SV: Jerseyko blir inte i kalv
« Senaste inlägg av Tjalve skrivet Idag kl. 15:36 »
Är ju omöjligt att säga vad som är fel så bäst är att ta ut seminveterinären för en koll. Antar att du även sett blodflytning så ägglossning fungerar.
10
Bostad sökes / Sambos sökes i/utanför Norrköping
« Senaste inlägg av pbex skrivet Idag kl. 14:23 »
Jag behöver flytta och letar efter en eller (helst) två personer att hyra och dela bostad med – antingen en lägenhet i centrala Norrköping eller ett hus på landet på pendlingsavstånd från Norrköping. Jag bor på landet nu och skulle gärna fortsätta med det, helst med andra som t ex vill odla och ha höns ihop, men som sagt, läghenhet är också ett alternative.

Jag vill bo tillsammans för att dela vardagen med andra vuxna, att förhoppningsvis skapa och vara del av en gemenskap som inte är familj. Det handlar också om att använda mindre resurser – en brödrost är färre än tre! – och att ha lägre kostnader. Tanken är det här ska vara ett hem, inte ett kort stopp på vägen till något annat.

Just nu sonderar jag terrängen – finns ni, de här personerna som också har lust till detta? I så fall, klickar vi? Jag skulle vilja träffas och prata lite förutsättningslöst om vad vi vill och har lust med, se ifall vi känner för att gå vidare och börja titta på bostäder ihop.

Lite kravspec har jag – jag skulle vilja bo med ciskvinnor eller transpersoner, i åldern 30 och uppåt, som delar mina tankar ovan runt att dela hem. Vis av erfarenhet vet jag också att för att det ska funka för mig behöver jag bo med personer som klarar att uttrycka sina behov och ha en rak kommunikation, är okej med städscheman och uppstyrning så att det praktiska flyter på smidigt och konfliktfritt, och som kan betala sina egna kostnader varje månad. Jag vill också bo med personer som inte tankar hela sitt sociala behov hemma utan både behöver egen och respekterar andras ensamtid hemma. Att bo ihop för mig är just en gemenskap, inte nödvändigtvis eller alltid en social grej, och betyder att jag inte är en person som förväntar mig att laga mat och äta ihop varje kväll, även om jag hoppas att det sker också. 

Mejla mig på saraahlstedt (at) hotmail.com så kan vi bestämma en fika och prata mer.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser