Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Härligt villakollektiv med stor lummig trädgård i centrala Göteborg har rum ledigt med inflyttning den 1 september 2017.

Vi är ett gäng på 11-12 personer med olika personligheter, former, längder och åldrar med intresse med allt från sång, dans, musik till arkitektur, sällskapsspel och trädgårdsodling. Här finns möjlighet till gemenskap men också utrymme för lugn o avskildhet. Det är viktigt att alla ska känna sig trygga så boendet hålls drog o alkoholfritt. Vi har olika matvanor men har ett veganskt matlag. Vi delar ansvar för hushållet och har schema för disk o städ. Varannan vecka har vi husmöte för att kolla av hur vi mår och gå igenom praktiska saker. :)
Hos oss finns det tillgång till piano, massagebänk samt bio/meditations/yoga sal och ibland sker det studiecirklar i dessa och det finns stort utrymme att själv starta upp något om man vill. Det kommer också troligtvis att byggas en verkstad i källaren under hösten.

Om du är trädgårds/odlingsintresserad är det extra roligt eftersom trädgården är stor och bördig. Det är viktigt att vara medveten om att det är mer jobb med att bo i ett hus än i lägenhet, skötsel av hus och trädgård ingår. Det är bra om du har erfarenhet av att både bo själv och med andra. Vi söker dig som inte bara söker bostad, utan vill bo i kollektiv med allt som det innebär. :) Hyran är olika för olika rum och sträcker sig mellan 2585 till 3585 + hushållskassa på 250 kr.

Kollektivet har funnits sedan 1999 men står nu under hotet att läggas ned till förmån för nybyggnation av bostadsrätter men vårt mål är att huset ska få finnas kvar och bli en varaktig och stabil mötesplats och hem för oss och våra vänner. Vill du vara med och kämpa för att ett anrikt kollektiv och samtidigt bli en del av vår familj? :D
Mejla till:  annamartinsson@live.se


Hoppas vi ses!
Vänligen Bökollektivet <3
2
Höns: Boende/hägnad / Gammalt hönshus
« Senaste inlägg av simon.arvestrand skrivet Idag kl. 16:02 »
Vi håller på och flyttar in på en gård och prio ett är nu att få till hönshus så vi slipper åka flera mil för att kolla till hönsen varje dag.
Men hur mycket ska man göra.  Hönshuset är stort och bra men inte utrensat sedan dom hade höns där senaste vilket är +20 år sedan. ( Lite spännande att man lämnar allt precis som det va )
Har nu rivit ut all halm och spån men funderar på om man måste sanera med något för att inte riskera att mina höns blir sjuka.
Va tror ni?

Skickat från min SM-G935F via Tapatalk

3
Hm, vad ska fåren ha dragkuleskydden till ... Ligger de i ett förråd någonstans för kommande behov, månntro ...   ;D ;D

  Skämt åsido, många av dina frågor kan andra svara på mycket bättre än jag.  Men om du vill ha kvar enarna, så är det nog lämpligt att sätta dit något skydd, gärna flera varv av sammanbundna käppar, så att barken skyddas.  Om bocken har horn, vilket ju allmogeraserna har, så måste han slå in sin lukt i föremål i miljön, och enar är smala så länge, att de passar mycket bra för detta.  De göringebockar jag har sett har dessutom haft en extra skarp kant på framsidan av hornen, nästan som ett par knivar.  Tur att de i regel är mycket snälla!

  Kul att du redan tänkt på den lokala allmogerasen!   :D

  Såvitt jag kan förstå, betyder ordet fälad samma sak som "absolut fårbete", dvs mark som kan användas till fårbete men just inget annat.
4
Skogsbruk / SV: Köpa skog för att bilda naturreservat
« Senaste inlägg av Ett svart får skrivet Idag kl. 15:56 »
Oåterkalleligt tror jag inte det är men det tar lång tid att bygga upp en näringsrik förna som växter trivs i.
5
Skogsbruk / SV: Köpa skog för att bilda naturreservat
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 15:52 »
Markfloran (växterna) ändras oåterkallerligt om det planteras granskog. Det är väl dockumenterat i många och långa försök. Granens stresspåverkan av varma vintrar och torra somrar gör den extremt känslig för insekter och vind. Så det är inget framtida trädslag.
6
Andra husdjur / SV: Vill bo på landet!
« Senaste inlägg av Trollmor skrivet Idag kl. 15:46 »
Det ser lite blekt ut, som om det hade legat ute och fått regn på sig.  Men det är ditt marsvin som är den verkliga experten!  Om djuret äter, så smakar det gott!   ;)

  Jag skulle föreslå att du försöker att göra eget hö också, genom att plocka goda blad och växter, och torka utan att det kommer regn på, och sen sparar tillsammans med det du redan har plockat.

  Räkna även ut hur du ska göra med det använda materialet, bajs och kiss och begagnat liggströ.  Om du bor på landet, så lägger du sådant i en kompost.  I stan går inte det, men tänk på detta, så att du vet hur du ska göra när du har möjligheten!
7
Övrigt om odling / SV: Matigt att odla
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 15:40 »
Potatis skulle jag börja med. Sen äppelträd och bärbuskar.
8
Övrigt om odling / Matigt att odla
« Senaste inlägg av Nyagården skrivet Idag kl. 15:26 »
Hej! Vi har köpt en eftersatt gård på 2 hektar som vi nu ska renovera till ett odlingsparadis.
Vilka ätbara, lättskötta växter kan ni rekommendera till trädgården (inte grönsaker utan andra växter)?

Undrar dessutom om någon vet vart man kan få tag på en lakritsrot/planta?
9
Skånska fälader är sådan mark som är/var för mager och stenig för att odla så bönderna släppte djuren där istället, i vårt fall är det ca 75 cm ner till berggrunden och här växer mest blåbärsris i blandskog. Lite bokskog utan undervegetation och några ängar med glest gräs finns också men alldeles för lite gräs för att skörda. Här finns massor av stengärden och stenrösen och det är kuperat så jag tror ett gäng getter skulle trivas utmärkt :).  Jag vet att man egentligen inte får ha  djur på marken över vintern när det är naturreservat men eftersom det verkligen behövs betas och rensas från sly så är det möjligt att vi skulle få göra undantag några vintrar om det inte är alltför många getter det handlar om. Utöver de åtta hektaren naturreservat har vi också 1,5 hektar som inte är reservat men ett hektar är en äng som också är vår uppfart och biluppställningsplats (ja vi bor mitt i en fårhage ) och jag ogillar tanken på att ha getter hoppande omkring på våra bilar... Fåren funkar att ha där för det enda de gör med bilarna är att ta bort den lilla koppen på dragkroken :)

Hur skulle gammal bokskog utan undervegetation fungera som vinterhage om vi inte kan/får ha dem på hela marken på vintern?


10
Kaniner finnes / Gotlandskaniner.
« Senaste inlägg av LM skrivet Idag kl. 14:29 »
Gotlandskaniner från flera kullar säljes med genbanksintyg. Pris: 350 kr/st.
Samtliga ungar är mycket fina, nyfikna och trevliga.
Mor: Skugga G656-1433 Far: Sälg G786-1614.
Födda: 16/4 (Flyttklara.). Kullstorlek: 6 st. (Förra kullen 9 st.)
Nu är tre av dessa till salu. 2 st svartbrokiga hanar, 1 st trefärgad hane.
Mor: Elba G656-1553 Far: Knutas G597-1411.
Födda 18/4 (Flyttklara.). Kullstorlek: 6 st. (Förra kullen 7 st.)
Nu är fyra av dessa till salu. 1 st isabellabrokig hane, 1 st blåbrokig hane, 2 st "snöhare" hanar.
Mor: Jenka G656-1651 Far: Knutas G597-1411.
Födda: 19/6 (Obs! Säljes vid 10 v. ålder.). Kullstorlek: 6 st (5 st honor, 1 st hane).
Finns i Närke. Transport till Örebro kan ordnas. (Köparen ordnar övrig transport.) Utförligare stamtavla och mer info. finns på vår hemsida: http://www.gotlandskaniner.se/
Vid intresse är ni välkomna att skicka e-post till: kaninhalan@gotlandskaniner.se
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser