Hej!
Maria Kristina "Tina" Nordström nämnde till min glädje ordet ”filk” i ett av sina matprogram. Det är den hinna som stundom kan kännas på ytan av vissa livsmedel ; själv har jag känt / erfarit detta när det gäller korv! Gissar att renlighetsivrare kastar korven! Så icke ”Tina!” Hon nämnde att det vara var att tvätta med litet vatten !
SAOB kallar detta ”mögel; orenlighet,”
Det är således helt bara att tvätta av korven , som helst bör användas / tillredas omedelbart. Har gjort så, och intet negativt förmärkt. Med kännedom om vissa damer beteende när det gäller livsmedel kan jag mycket väl tänka mig att sådan korv ofta kastas.
Ordet ”felk” med tjock ”l” förekom i min barndom ,( boende som jag är i kusttrakterna i östra Småland) och för de dåvarande husmödrarna var det inte obekant, och att kasta mat på grund av detta var otänkbart!
Har niiii råkat ut för detta?
Hälsning!
G S