Mina tankar vad gäller torkollor:
Galler från gamla spisar på = bra och stabilt och go återanvändning men funkar inte för små saker som trillar mellan
Plåtar från gamla spisar = bra att de är mörka och blir varma, men tillåter inte så mkt luft att passera eftersom de är helt täta - kanske saker torkar sämre eller möglar (men det borde vara ok med bakplåtspapper el dyl mellan för det funkar ju i vanlig ugn)
Ram med glest tyg från secondhandbutik spänt över (ex gammal tyllgardin) = släpper igenom luft och torkar bra, klarar små saker, men om de är för tunga och ramen stor så bågnar tyget och sakerna tenderar att samlas lite nere i "gropen". Det går att åtgärda med tvärslå och även rätta till när sakerna torkat lite och blivit lättare genom att sprida ut dem igen. Jag har använt detta mycket och gillar det. Men kanske kan kännas sunkigt efter ett tag om en torkar ex. kött som vätskar sig
Att bygga galler låter besvärligt
Jag tror på en kombination av olika varianter för olika ändamål (stora, små, blötare och torrare torkobjekt, kött, grönsaker, kryddor)
Over and out!