Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Eltillverkning / SV: Letar information om Offgrid El, beräkning/dimensionering mm
« Senaste inlägg av hans skrivet Idag kl. 15:16 »
Verkningsgraden mellan bensin och diesel är absolut till dieselns fördel. Om det finns någon där ute som är intresserad av mina drygt 20 år som offgriddare så ger jag rådet att vad gäller bränsleförbrukning avvakta då det kommer massor av ny motor teknik. Elvärken på marknaden har inte haft krav på sig att ha miljömärkta motorer vilket jag hänvisade till i tidigare inlägg. Ett offgrid system i Sverige utan stödladdning är säkert möjligt men troligtvis oerhört mycket dyrare vad gäller investeringar. Om det blir Bensin eller Diesel för min del beror på totalekonomi och miljöpåverkan.
2
Brukshästar / SV: Behöver bli av med shettis, vad gör man?
« Senaste inlägg av Kimma skrivet Idag kl. 14:45 »
Man kan inte avliva en häst utan papper av en veterinär heller. Alternativen är att hitta någon som vill ta den utan papper. Eller att ringa länsstyrelsen och förklara situationen så att de kan komma och omhänderta och omplacera alla djuren. De ombesörjer då registrering av hästen. Dock kommer ägaren att få en räkning för omhändertagandet.

Postat med Alternativ.nu´s app

3
Meka / Simar jordfräs på blocket idag
« Senaste inlägg av ärt skrivet Idag kl. 14:41 »

Diverse jordfräsar


Säljes av: Kjell  22 oktober 14:20


Visa på karta (Staffanstorp)1 000 kr
Diverse jordfräsar säljes. Ring för mer information och pris.
OBS, lånad mail! Ring endast tack.
0708-551316 Kjell.
4
Brukshästar / SV: Behöver bli av med shettis, vad gör man?
« Senaste inlägg av Kajsa skrivet Idag kl. 14:32 »
Tack för ert engagemang och de svar ni kommit med!

Ja det är ju så att min väninna insjuknat i en sjukdom som gör att hon inte kan ta hand om djurens tillsyn, med allt vad det innebär, längre. Hon har bett om hjälp med att placera ut höns, gäss, får och den här shettisen.

Har svårt att få svar på varför det inte finns några papper det finns alltså ingenting vare sig födelsebevis, var han kommer ifrån eller pass. Hon fick honom när han var föl, hon reder inte ut att skaffa pass till honom.

Hon befinner sig i en omöjlig situation där hennes tillvaro förändrats radikalt till det sämre. Hon har haft djur på gården i minst 25 år och vill egentligen inte detta men ser ingen annan utväg i och med hennes vacklande hälsa.

Jag bor över 10 mil från henne och kan inte hjälpa henne på annat sätt än att hitta nya hem till djuren åt henne.

Hon kan alltså inte längre göra de dagliga bestyren såsom utfodra, mocka o dyl man gör när man har djur under den del av året som de inte går ute och betar gräs.

Avlivning är ju absolut det sista alternativet, men återstår inget annat så ville jag ha svar på en del funderingar jag har runt det och det har ni hjälpt mig med.

Nu kontaktar jag först dig Inger/dalalaeda (jag har lämnat meddelande på din mobil) och sen dig torptomte om ni kan tänka er att ge honom ett bra hem. Det är även en som svarat här inne på forumet, på annonsen jag har under hästar säljes, så kanske det kan lösa sig till det bästa för shettisen.
5
Höns finnes / Dvärgkochintuppar
« Senaste inlägg av kackla mera skrivet Idag kl. 14:13 »
Fyra Dvärgkochintuppar ca. 4 månader gamla skänkes. Hälsningar från Annika i Kisa
Mobil :0730761410
6
Frukt & bär / SV: Torka enbär?
« Senaste inlägg av statustrött skrivet Idag kl. 14:13 »
 Ok inte svar på frågan. Men jag brukar frysa dem då håller de flera år.

7
Frukt & bär / Torka enbär?
« Senaste inlägg av Maria Mäntynen skrivet Idag kl. 14:07 »
Jag funderar att plocka enbär och har ingenaning om hur man skall torka dem? Hur brukar ni göra det?
8
Bygga och renovera / SV: Val av elinstallatör
« Senaste inlägg av Sauðr Svarti skrivet Idag kl. 13:59 »
jag vill komplettera Svarta Fårets yttrande här ovan.  När personen fått utbildningen blir han behörig men det är firman som har behörigheten.
om den behöriga elektrikern utför ett svartjobb dvs utan firmans faktura så blir jobbet obehörigt utfört.
Nja, följde inte en allmän behörighet AB personen även utanför firman? De flesta vanliga elektriker hade ju bara begränsad behörighet, BB1 och de arbetar under den person i firman som hade AB. Men hur som helst så är det nya regler från i somras: http://www.elsakerhetsverket.se/andra-aktorer/elinstallator/vad-ar-auktorisation/auktorisationstyper/
9
Kontakter / SV: Kvinna söker man
« Senaste inlägg av Ensamma trädet skrivet Idag kl. 13:48 »
Hej Eilir!

Fint profilnamn!

Jag blir varm när jag läser din annons framförallt det du skriver om åldersskillnad... Håller helt med dig, handlar ju om att man vibrerar på samma våglängd. Nu är jag 45 fyllda i somras. Så det blir väl 10 år om du är i mitten av de 30...

Kan inte låta bli att nämna att om vi ponerar att Moder Jord är 4,5 miljarder år så är mänskligheten 450 000 år. Omvandlar vi det till en bok på 450 sidor är mänskligheten sista raden... Det sätter saker i perspektiv! :)

Jag bor i Åmål och hittade inte Svenljunga i kartboken först, angivelsen var fel, men nu ser jag. Har faktiskt varit där 2011 nu när jag tänker efter! :)

Jag är snäll och förutseende och omtänksam. Kan dock bli lite stônig ibland.

Har lämnat ekorrhjulet. Äter mestadels vegetariskt. Drömmer om att få börja bo i torp och odla egen mat enligt permakulturprinciperna.

Bor i liten minimalistisk lägenhet. På tredje våningen - för högt upp - jag måste jordas!

I förlängningen drömmer jag om att kunna bygga ett s.k. jordskepp. Vet du inte vad det är sök Earthship Design Principles på YouTube.

Jag är väl lite reklusiv (ensamvarg) men saknar en kvinna att hålla handen, krama och kyssa. Dock kan jag föra mig i sociala sammanhang. Men mitt batteri laddar ur fort.

Du får gärna skriva tillbaka! Så har jag blivit bilägare - vilket jag inte varit sedan 1996! Lite lättare att transportera sig då.

Ska leta upp en bild jag tog på mig själv igår, så du vet hur jag ser ut!

Kram/Ronny
10
Bygga och renovera / SV: Val av elinstallatör
« Senaste inlägg av Klasb skrivet Idag kl. 13:39 »
jag vill komplettera Svarta Fårets yttrande här ovan.  När personen fått utbildningen blir han behörig men det är firman som har behörigheten.
om den behöriga elektrikern utför ett svartjobb dvs utan firmans faktura så blir jobbet obehörigt utfört.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser