Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Andra husdjur / SV: Vill bo på landet!
« Senaste inlägg av Trollmor skrivet Idag kl. 16:02 »
Du kommer nog att bli god vän med dina marsvin, Linnea.  Jag satte mina i sängen, eller också bar jag dem till någon familjemedlem (mänsklig sådan!), medan jag rafsade undan "mockningen".  Bra att du tänker på det redan nu, så kan du skaffa en lättstädad bur!

  Självklart måste man ha hyfsat tama djur innan man släpper lös dem i en lägenhet, där det finns möbler med mera att gömma sig under!   :o

  Jag tycker det verkar vara en bra idé att "prya" hos någon som redan bor på landet.  Vi som väljer detta föredrar det, men det finns också nackdelar, som det kan vara bra att känna till (och känna på!) innan man köper dyra hus på landet!

(Självhushållning är när man klarar sig utan pengar.  Inte särskilt lätt i det moderna samhället.)
2
 Brukar finnas en vev på höger lyftarm som man kan justera höjden på.  Brukar göra gott om redskapet står ojämt, vilket det alltid gör . Mitt största problem är att sprintar och lyfttappar alltid är borta när jag behöver dem


/Daniel
3
Biodling / SV: spika hoffman ramar?
« Senaste inlägg av mikael jägare skrivet Idag kl. 15:49 »
Ok, tack
Viket lim skall man använda till träramar?
4
Biodling / SV: spika hoffman ramar?
« Senaste inlägg av Små skrivet Idag kl. 15:23 »
Träramar måste spikas och gärna limmas. Både plast- och träramar kan vara av typen Hoffman. Hoffman innebär helt enkelt att de är gjorda på ett sådant sätt så att avståndet mellan dem blir rätt när man föst ihop dem, man behöver alltså inte sätta dit avståndsstift eller annat.

En annan fördel är att man kan sätta lådorna på sidan utan att ramarna klämmer bin.
5
Var annars ska man våga ställa en dum fråga om inte här? Nu har jag bytt upp mig till en relativt ny liten fin traktor och allt fungerar egentligen ganska bra än så länge, i alla fall jämfört med den förra lilla traktorn. Men det är en sak som driver mig till vansinne och som stjäl stora delar av mina arbetsdagar, och det är byte av redskap på traktorns trepunktslyft. Med den här fantastiska lilla traktorn är det inga problem att backa så precist att lyftarmens fäste placeras i höjd med redskapets fäste (jämfört med den gamla traktorn som skuttade både hit och dit när man skulle smygköra). Men sen är det ett litet h-vete varje gång för att antingen får inte lyftarmen plats i sidled för att det slår i ena däcket (kör fram, räta upp, backa tillbaka och prova, oftast göra om igen).

Om redskapet råkat ställts av på ojämn mark så vet jag inte alls hur jag ska lösa det? Ena lyftarmen går ju bra men sen får jag dra och släpa eller backa och skjuta redskapen i den armen tills den andra armen hamnar så pass nära att jag kan länga eller korta den för att nå fästet.

Överlag, att få bort lyftarmarna från ett redskap blir alltid att bända med spett. Det är tungt, finns inte alltid utrymme för spettet och innan det är klart har jag alltid nya blåmärken och skrapsår.

Ska det vara så här? Är det något verkligt grundläggande som jag missat? Det enda jag har kommit på är att ställa av redskapen på eu-pallar för att de ska komma plant och med lite höjd, men jag kan inte säga att jag har blivit särskilt mycket hjälpt av det...

Enklast hade såklart varit att få över någon av grannarna för att öva med dom men det har jag inte lyckats med än, så jag ställer frågan här. Ena grannen såg dessutom så oförstående ut när jag försökte förklara problemet att jag inte gärna gör det igen.

6
Övrigt om odling / SV: Vad kan man odla som är gott?
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 15:06 »
Det beror på vad man gör med dom.
Funkar det tror du?
Har hört att man ska lagra dom hela vintern i sand i källaren, funkar det?

Det funkar.
7
Bostad finnes / intressekoll
« Senaste inlägg av bonnkärring skrivet Idag kl. 14:58 »
gård på ca 30 ha,5 ha åker och 25 ha skog. enskilt läge
6 rok, jordvärme
lagård
garage
hund/hönshus
sommarlada
lada
sommarlada
gammal smedja
traktorgarage
liten gäststuga vid dammen
8
Andra husdjur / SV: Hur stort revir har harar?
« Senaste inlägg av ensamhet skrivet Idag kl. 14:44 »
Finns båda sorterna här uppe och hur ser man skillnad på dom i så fall?
9
Övrigt om odling / SV: Vad kan man odla som är gott?
« Senaste inlägg av ensamhet skrivet Idag kl. 14:40 »
Jag tycker morötter är gott men det uppskattas inte av sambon.


Det beror på vad man gör med dom.
Funkar det tror du?
Har hört att man ska lagra dom hela vintern i sand i källaren, funkar det?
10
Andra husdjur / Marsvin
« Senaste inlägg av Linnea444 skrivet Idag kl. 14:32 »
Hej! Hade tänkt skaffa marsvin på sommarlovet! Vad ska jag tänka på? Och hur städar man? Springer dom omkring i buren när man städar? Och måste man skaffa två?


Postat med Alternativ.nu´s app
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser