Resept på Bokashi.
Nedskrivet från tidningen lands hemsida.
*Blanda en del ris med två delar vatten i en burk med lock.
Skaka kraftigt och sila bort riset.
*Häll risvattnet i en burk med ordentligt med jäsrum, minst dubbelt så mycket som vatten.
Täck luftigt. Låt stå svalt och mörkt 5-8 dagar.
*Nu ska syrningen dofta syrligt.
Sila. Blanda risvattnet med mjölk i en större behållare. En del risvatten tio delar mjölk.
Ställ svalt låt jäsa. Inga täta lock!
Nu har det bildats ett flytande lager, sila bot det.
* Blöt tidningspapper i lösningen och lägg bunten plastpåse, utan luft.
Låt jäsa på sval och mörk platts i två veckor.
* Ta ut arken ur påsen och torka dom var för sig. Förvaras tort till dom ska användas.
* Varva komporsmaterial och tidningsark i en hink med lock. full hink ställs i ett rumstempererat föråd i två veckor. Därefter kan du gräva ned komposten i trädgården.