Hej allihopa!
Ny medlem här, men besökt detta forum förut vill jag lova. Behöver tips!
Har en besättning Gotlandsfår. 40 tackor cirkus. Skickar lamm till slakteri och tar återtag kött och framförallt skinn. Varit med om förut att vissa skinn har varit lagade, om det berott på slaktskador eller berederiet vet jag ej. Såna går ju att sänka priset på men det är ett kapitel för sig.
Men så idag när jag går igenom min avräkning/faktura från slakteriet ser jag att det står att 10 skinn är förstörda. Ringer och frågar om dom är skickade till berederiet ändå men får till svar att dom är kasserade... Ber att få prata med någon som ansvarar för detta men personen ska höra av sig under morgondagen.
Någon som varit med om något liknande? Givetvis står dom inte med som återtag skinn på fakturan men det är ju inte det som är problemet. Utan att jag går miste om pengar i försäljningen, och har plötsligt 10 skinn mindre att sälja till mina kunder som väntar.. Sen känns det ju inte jättekul då man lägger ner ett seriöst arbete på att få fram fina skinn (både i aveln och allt arbete under året) för att sen slakteriet ska förstöra dom. Sen okej en eller två men 10 st?? Vad tycker ni man ska göra?