Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Fröodling / SV: Morot Vitkål Blomkål - Ta Frö??
« Senaste inlägg av Hökenäs skrivet Idag kl. 14:49 »
Jag fick oplanerat frön på mina sommarmorötter första året efter att ah planterat om dem. Kan var värt att experimentera mer med.

Postat med Alternativ.nu´s app


Precis så gjorde jag med.
När jag gallrade satte jag ner gallringsplantorna i jord igen. Dessa plantor blommade sen och fröna hann mogna. Alltså hoppades 1 år över. Om det är bra eller dåligt vet jag inte.
2
Biodling / SV: Pollenfälla
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Idag kl. 14:31 »
3
Hej!

Vad gäller min vilja att bygga och skapa något eget går det ingen nöd på vare sig min entusiasm, kreativitet eller otaliga idéer. Det är några av mina starkaste sidor. De svagare sidorna är att vara helt realistisk och ifrågasättande. För att täcka upp för mina tillkortakommandena vore jag otroligt tacksam för de som vill dela med sig av sina eller andra Alternativares historier om drömmar som blev problem. Eller länka till (på forumet eller annat) liknande historier. Jag tror inte jag är ensam om att vara väl entusiastisk och ha en romantiserad bild av ett liv på vidderna. Kanske kan jag och andra lära mig något?
4
Övrigt om bygga & bo / SV: Vart i Sverige hittar jag min trollskog?
« Senaste inlägg av Kiwisailor skrivet Idag kl. 13:52 »
Tack för alla tips! Alltså detta är guld. Har många utflyktsmål planerade till vårkanten nu :)

Kommer kanske väcka upp tråden med bilder från potentiella Trollskogar om jag hittar några :)
5
Biodling / SV: Pollenfälla
« Senaste inlägg av carusogugge skrivet Idag kl. 13:26 »
Hur utvinner du bibrödet från vaxkakorna? För det är väl inte så trevligt att tugga på detta vax som ofta innehåller gamla kokonger.
6
Kor finnes / SV: Rödkullekviga född nov-16
« Senaste inlägg av unstwita skrivet Idag kl. 12:49 »
Vart bor du? / Pris?
7
Biodling / SV: Pollenfälla
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Idag kl. 11:50 »
Av vad jag har hört genom årens gång, så har människokroppen ytterst begränsade möjligheter att tillgodogöra sig innehållet i färskt eller torkat pollen från bikupan.

Däremot så har den mycket goda möjligheter att tillgodogöra sig detta om man äter s.k. bibröd, dvs pollen av bina inlagrat och blandat med bland annat nektar i vaxkakorna. Själv äter jag bibröd, och märker viss påverkan på mitt välbefinnande genom detta. Vad som är intressant är att kunder/privatpersoner vittnar om att de återfått hårväxt på huvudet, lättare att hålla sin vikt, positivt påverkad syn, bättre balans osv genom konsumtion av bibröd.
8
Andra husdjur / SV: Vill bo på landet!
« Senaste inlägg av Trollmor skrivet Idag kl. 11:29 »
Ja, ögoninfektioner brukar gå fort - åt båda hållen!  Skönt att ni hann i tid!
9
Hej!
Hittade din tråd nu när jag skulle skriva min fråga. Fick du något svar på vad det kunde vara? Vi är med om liknande nu fast det är bara vår tupp som blivit ”drabbad”. Han började få fläckar/missfärgningar på öronskivorna i november och nu ser det nästan ut som små sårskorpor som flagnar.. Ser inge roligt ut men han själv verkar helt obrydd.
Han ruggar nu och verkar dessvärre få hjälp av sida damer, ser ut som fjäderplockning och att de är på de nya piggarna som växer ut. Inte lätt att vara tupp i vår hönsgård just nu :( Han ser minst sagt bedrövlig ut..

Ska försöka lägga in en bild där man kan se öronskivorna. Tar tacksamt emot tips och idéer på vad det kan vara.
10
Metall / SV: Smida kniv
« Senaste inlägg av Svart skrivet Idag kl. 10:20 »
Instämmer med Smedpeter. Det senaste inlägget här är bra att komma ihåg så slipper man själv prova och misslyckas. Vilket man iofs lär sig en massa på det med men då kan man få loss tid att göra andra lärorika misstag istället :)

Jag provade att härda en bit fjäderstål i olja först och den blev inte så hård som jag hade hoppats. I värmt vatten blev det bra. Jag resonerade som så att när jag inte visste mer om stålet än att det var fjäderstål så började jag med en provbit som jag härdade i olja, en provbit i vatten och jämförde genom att fila på den härdade delen.


Jag tycker väl för övrigt att det är en jättebra idé med en kniv av en hästhovsrasp trots den höga kolhalten. Man får bara tänka på och arbeta från de förutsättningar man har, hellre 1% kol och tung att slipa (men håller skärpan bättre?) än att göra sin första kniv i armeringsjärn och sen inse att det inte går att härda alls och bli besviken. Lite kan man väl ta ner hårdheten med anlöpningen om man har bra koll på materialet och temperaturen?
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

380 gäster, 8 användare (1 dolda)
Hökenäs, Jalbertsson, Kimma, alternaiv, nilsjohan, Toll, Kronhjorten

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser