Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Meka / SV: Hemma fixare (vandaler) av elsystem
« Senaste inlägg av Pettson2 skrivet Idag kl. 16:57 »
2
Övrigt fjäderfä finnes / SV: Pekingällingar
« Senaste inlägg av Lars-Göran skrivet Idag kl. 16:55 »
 Hej
Ja pekingällingar finns 80 st.
Med vänlig hälsning  Lars
3
Aktiviteter / Inspirationsträffar/nätverkande/ välkommen på knytfika
« Senaste inlägg av Lise skrivet Idag kl. 16:45 »
Ute i den fysiska verkligheten råkade Lou och jag befinna oss på samma plats för några veckor sedan och pratade då på att vi skulle tycka det vore trevlig att träffa/hälsa på likasinnade och även mer eller mindre okända likasinnade inom rimlig geografiskt avstånd ibland. Likasinnade fast olika. För ömsesidig inspiration, bolla ideer och bara för att det är trevlig. Sånt kallas visst också ibland nätverkande (vilket låter mer seriöst än fika  :P)
Första tanken var något i stil med att åka hem till varandra o jobba. Förmodligen typiskt tanke för såna som mer eller mindre konstant balanserar på gränsen till utbränning. Men men, vi hejdade oss och kom på att det kanske är smartare med lättsamma träffar. Några timmars knytfika kanske är realistiskt för såväl småbarnsföräldrar, pensionärer som heltidsarbetande. Då kan man (kvinna) se det som en liten paus, inte som en till grej i almanackan där något ska presteras.

I alla fall: Vi gör ett försök och märker om det känns som något att fortsätta med eller om vi kommer på en bättre idé. Välkomna hem till mig söndag 21 maj kl. 15.00 på knytfika! Har du ork o lust att baka en fantastisk tårta på 100% egenodlade ingredienser så gör det, men om din verklighet är sådan att det är mer realistiskt att bidra med en rulle ballerina köpt på macken på vägen hit är du lika välkommen. Mitt fikabidrag blir nåt lite matigare, så har du inte ens hunnit äta, så kom ändå :-) det löser sig.

Jag bor ca 1,5 mil norr om Säffle och du får vägbeskrivning när du anmäler ditt deltagande (senast 19 maj) till lise(at)wichmann.dk
Är ingen hardcoresjälvhushållare, här finns både elkabler och avloppsbrunn :-). Arbetar halvtid, äger en trädgård på ca en hektar. Odlar ca 80 sorters grönsaker men bara lite av varje för jag ska själv äta upp det. Höns till husbehov.  Har också ett litet företag som keramiker med egenbyggd vedeldat ugn på tomten.


4
Bostad sökes / SV: Hus/lägenhet sökes
« Senaste inlägg av marja skrivet Idag kl. 16:31 »
Hej Camilla

Tycker din annons verkar intressant och undrar om du kan vara intresserad av en gäststuga på landet utanför Kungälv? Det är ca en km fågelvägen till havet, lite längre när man tar markvägen. Kanske någon mil till E6 via Kode och 14 km till Kungälv.
Skogen ligger alldeles bakom. Gäststugan är på 24 kvm och har både pentry och badrum.
Har i och för sig en annan som kanske ska hyra, men det är mycket osäkert om det blir något av. Tror jag kan få svar den närmaste veckan.
När ville du i så fall flytta in?
Vänligen
Elisabeth
5
Höns finnes / Ungdjur av Sussex vit columbia, unghönor och tuppar (Vingåker)
« Senaste inlägg av jerker_s skrivet Idag kl. 16:31 »
Säljer ungdjur av Sussex vit columbia kläckta 18/3
Jag har 6 tuppar och 8 hönor.

Hönor 150kr/st
Tuppar 25kr/st
6
Trä / SV: Ojämn yta vid hyvling
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Idag kl. 15:27 »
Lämnade in två stål 600 långa till ett listhyvleri där jag alltid lämnat. Men så var där ägarbyte. Fick betala 1000 för den slipningen. Men det var ett rejält hack av en spik.
 Slipade härom dagen stålen till kombin och fick nog lägga över en timma med den typ av maskin som finns på blocket.
 Fördelen att ha den hemma är att man slipar och postar in. Ingen väntan.

Hoppsan. Perstorps Slipservice tar inget extra för att köra bort hack i stålen. Ingen väntan om man har extra omgångar liggandes. De hämtar en onsdag hos mig, och returnerar alltid grejorna nyslipade onsdagen därpå.
7
Trä / SV: Ojämn yta vid hyvling
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Idag kl. 15:25 »
Vad kostar det att slipa stål hos dom? 4 st ca 40cm långa

De tar 2:50 per centimeter för omslipning av hyvelstål. Blir ju 400:- plus moms i ditt exempel.

Men du håller ju till långt norr om Fjollträsk, så deras turbilar kör ju inte upp och samlar in hos dig. Kolla med dem vad frakten kan tänkas bli. För min egen del är deras fria turbil en av de tre anledningarna att jag valt att anlita dem Övriga två är kvalitéten på slipningen samt prisbilden. En HM-klinga diameter 315 mm tex med 40 tänder kostar 96:- i omslipning. Likadan klinga i diameter 315 HM40 kostar ju runt 1 200:- i nypris....
8
Uppvärmning / SV: Ett år gammal vindfallen gran, när elda?
« Senaste inlägg av fredde e skrivet Idag kl. 15:17 »
Lägg under här och var, so stocken ligger i luften när den är avsågat från roten. Försök att hitta nån som kan kapa av den vid roten med motorsåg, sen kan Du handsåga som Du vill. Rotstubben tippar Du tillbaka i hålet.
9
Trä / SV: Ojämn yta vid hyvling
« Senaste inlägg av ärt skrivet Idag kl. 15:16 »
 Lämnade in två stål 600 långa till ett listhyvleri där jag alltid lämnat. Men så var där ägarbyte. Fick betala 1000 för den slipningen. Men det var ett rejält hack av en spik.
 Slipade härom dagen stålen till kombin och fick nog lägga över en timma med den typ av maskin som finns på blocket.
 Fördelen att ha den hemma är att man slipar och postar in. Ingen väntan.
10
Skogsbruk / SV: Varsamt naturnära skogsbruk.
« Senaste inlägg av Skogsola skrivet Idag kl. 14:55 »
 Den skog som vi avverkar idag planterades på 20-talet. Röjningsgallrades på 40-talet i jakt på kolved, brännved och gengasved. Därefter har den skötts mer eller mindre enligt "dogmerna". Skogsbruket idag är inte fullt så "dogmatiskt" som det var på 60-80 talen.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser