Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övrigt om får / Något som avskräcker lamm.
« Senaste inlägg av sonja på slätten skrivet Idag kl. 12:00 »
Om man ha  lamm där det finns  gott om både buskar örter och gräs,  men  även enstaka buskar som man vill ha kvar:  finns det något alternativ till instängsling?  T.ex. något illasmakande man kan spraya på?  Chilipeppar? Blodmjöl?
2
Kollektiv för självhushållare / SV: Gårdskollektiv i södra Lappland
« Senaste inlägg av Kulkuri skrivet Idag kl. 11:46 »
Det var länge sedan jag skrev men här på gården fortsätter livet.

Bastun är klar och förgyller verkligen livet, det var tufft att bygga den av monsterstockar men det var värt all slit

Odlingarna är i igång och  tre äppelträd har planterats i något som oroväckande mycket liknar en flummig skogsträdgård :-).

En del inköp har gjorts som underlättar livet på gården såsom solceller, två bilar, en båt och ett båthus.

I år har vi planer på att bygga ett gethus och ett nytt dass, om tid finns vill jag gärna börja gräva ut för ett växthus som ska byggas in i en sluttning.

Jag är sugen på att köpa mer mark men för tillfället har jag mer mark än vad jag kan bruka och den skog jag har verkar vara nog för det timmer och ved som jag för tillfället tar ut, men blir man fler på gården kan det ju behövas mer. Fäboden som vi har fått lov att bruka har vi inte hunnit göra så mycket med, förra året hade vi lövtäkt där samt tog bort en del grästuvor, men jag tror inte vi kommer ha tid att slå där i år.

Det har gått lite upp och ner med gemenskaper här och som jag sagt förrut har jag inte funnit min roll som markägare, men jag vill att fler ska bo här, jag vill ha en gemenskap här så den tanken ligger fortfarande öppen om det finns någon som är intresserad. Jag har även lärt mig mycket om mig själv på sistonde och inser att jag lätt fastnar i tvångstankar om gårdsarbetet vilket kan lede till för stora åtaganden som på sikt är destruktivt, men det är ju också en kraft som har lett till att det finns en bastu, gästuga, hönshus och stora odlingar, jag måste bara finna en bättre balans känner jag. Livet är ju till för att njutas av också.
3
Fröodling / FLYTTAD: Vattning från frö till planta
« Senaste inlägg av hildegard skrivet Idag kl. 11:26 »
4
Fröodling / FLYTTAD: Tomatfrö
« Senaste inlägg av hildegard skrivet Idag kl. 11:25 »
5
Biodling / SV: Avläggare i Sundsvallstrakten?
« Senaste inlägg av Små skrivet Idag kl. 11:22 »
Är främst intresserad av buckfast eller nordiska bin. Det ligger inte några biodlingar i närheten.
Tänk på att det är samhället som är det viktiga. Särskilt om det är svårt att hitta en avläggare så ta det du hittar och som ser bra ut. Du kan sedan byta drottningen efter en tid, så får du den ras du vill ha. Så alltså, skit i rasen, kolla istället att det finns yngelramar som är täta.
6
Brukshästar / SV: fång/hur långt ska man gå?
« Senaste inlägg av Håkan B skrivet Idag kl. 11:06 »
Något som förundrar mig är att förr så fans det inga fånghästar till skillnad mot idag .  Mycket beror nog på att i dag får dom för bra vallar och förliste arbete verkar det som .
7
Övriga annonser - önskas / SV: Takspån
« Senaste inlägg av Skinfaxi skrivet Idag kl. 09:59 »
Har gjort ett nytt 180 m2 stort spåntak på mitt bostadshus på 12 år sedan. Det flesta typer av spån ska komma från skog till tack på samma dag :) typ. Men det är en helt vetenskap med mera kulturhistoriska än praktiska värden. Du är antagligen snabbare när du handhylva din spån än att sätter sig i bilen och köra. Viss man enda tillverka tändspån lär man sig detta på någon timme med en vanligt barkspade

Postat med Alternativ.nu´s app

8
Redskap, verktyg och maskiner / SV: grävmaskin...
« Senaste inlägg av mizzarrogh skrivet Idag kl. 09:09 »
Kollade runt på blocket nu, men verkar inte finnas billiga nyare maskiner där, En liten femtonnare skulle nog gå för mindre saker som att fixa gamla dräneringsdiken och sådant om inte annat...

Vet en bekant hade en liknande, liten maskin han renoverade en hel gammal stenpir i sjön med, samt körde dit sand och annat, minns han höll på hela sommaren, men resultatet blev mycket bra.
9
Biodling / Avläggare i Sundsvallstrakten?
« Senaste inlägg av Johaneri skrivet Idag kl. 08:53 »
Hej!

Jag är på jakt efter en eller två avläggare som jag tänkte placera i sommarstugan i Njurunda.
Är främst intresserad av buckfast eller nordiska bin. Det ligger inte några biodlingar i närheten.

Är det någon som känner till någon som har någon avläggare att sälja?

Hälsar
Johan
10
Redskap, verktyg och maskiner / SV: grävmaskin...
« Senaste inlägg av Skogsola skrivet Idag kl. 08:39 »
 Har en EC70 som jag är nöjd med. Kostade 250 + nya stålband. Skulle vilja ha en större maskin men själva vitsen md att ha en egen är att kunna flytta den själv med traktor o vagn. Hade en gammal Kobelco förut som var ett mörker med eviga bandkrängningar och annat skruvande.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser