Hej, nybörjaren i farten. Honung är verkligen en hel vetenskap!!!
Vi har slungat fem gånger, 1:a där bina dragit på skogsväxter/träd och hade med när vi köpte dem. Skitgod!
2:an första från oss, blandat av raps, äppelblom osv
3:an missade vi att röra tillräckligt länge så den blev gryning - testade att blanda in från de tidigare men kristalliseringen var tyvärr ett faktum hur vi än gjorde.
4:an och 5:an har en lite besk eftersmak. Nu har bina dragit på allehanda örter och blommor, buskar, grönsaker, bär osv
Honungen är mycket kraftig i smaken och som sagt med en bitter efterton.
Vilka örter, växter, grönsaker ska man akta sig för.
Jag vet att man inte ska ge kor lök av något slag för det kan ge smak i mjölken, finns det något motsvarande för bin och deras honung?
Någon har sagt att Lind kan ge en liten pepparmintston i smaken men vi har inga lindar.
Vi har ju kryddor (salvia, lökblommor, lavendel, m.m.), ska man rata det när man planerar sina biväxter?