Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övrigt om odling / SV: Tobaksodling
« Senaste inlägg av Tännlappen skrivet Idag kl. 01:25 »
Såg nu att antirökmaffin eller antisnusmaffian  varit framme. Stopp på försäljning av råtobak vilket dom hållit tyst om så man inte kunde bunkra upp. Vet ni inte om det så börja odla tobak direkt,att så nu är i elfte timmen men kan fungera.
2
Skogsbruk / SV: Lunna virke med snöskoter på sommaren?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 00:54 »
Ja, och skall man köra en skoter med glidbana något längre på barmark så får man nog ordna smörjning eller bara köra när det regnar.

3
Meka / SV: Bromsband
« Senaste inlägg av Tännlappen skrivet Igår kl. 23:55 »
Jo, det förekommer ju överdimensionsbromsbackar. Men till en vanlig personbil är ju bromstrummor som regel så billiga som reservdel idag att det inte finns någon större anledning att fortsätta nöta på gamla trummor tills allt material är borta.

Njaaaa...Kollar man i en småshop så är det ingalunda billigt med trummor,över femhundra kronor styck,behövs ju två,därtill nya backar. Blir nog en femtonhundra för ett kitt,trummor plus band. Jag köpte bromsbackar av märket SBS till opelen, funkar kanon,rätt längd på backarna så inga konstigheter med justering. Bara tillägga att det kan vara så att mindre nogräknade tillverkare försöker göra ett liksom mellanting som som dom dom då tycker ska passa flera bilmodeller,men tyvärr blir det en dålig kompromiss som kan få oanade konsekvenser,typ arga kunder och med trafikfarliga bromsar i värsta fall.
4
Bygga och renovera / SV: Laga yttertak inifrån temporärt?
« Senaste inlägg av Tännlappen skrivet Igår kl. 23:46 »
Man har ju sett dina trådar med båtbygge så duktig snickare är du. Om vi säger du att du sågar hål i taket underifrån och vi antar att det ligger kondensskydd under plåten antingen masonit eller papp då måste man komma åt att liksom lägga en typ tjärpappbit  eller masonitbit med rejält tjärklister på. Det är ju inte inte lätt lite beroende av avstånd från plåt till undertaket. Gammal takplåt håller länge trots lite ytrost,tjockare plåt förr. Vid lagning utifrån behövs det nog en nockstege. Är bilen gammal går det ju att ta bort fördelardosan är den nyare ta bort tändboxen så risken minimeras att man får änglavingar  ;D
5
Bygga och renovera / SV: Hussvamp tips och råd
« Senaste inlägg av ljungskan skrivet Igår kl. 23:10 »
För trettio år sedan fick jag äkta hussvamp i mitt nyrenoverade hus. Snickarna som byggde hade lagt isolering över en stor sten som de tyckte var för tung för att forsla bort, det blev fukt. Ingen försäkring och snickarna hade inga pengar, inte lönt att gå vidare. Jag läste mycket om svampen på biblioteket, det kallas i bibeln för cancer där huset skulle rivas och fraktas utanför staden.
Jag hade svampen under golvet och på stenväggarna där svampen förvandlar kalken till mat tills den hittar trä att leva på. Jag stängde in så gott det gick. Lånade tre byggtorkar, stack en termometer i bjälkar och lät torkarna vara igång tills det blev strax över 70°. Då dör svampen.
Efter det bjöd jag in grannar och vänner på fest men först jobb med att riva golv och allt trävirke, ut med det på backen och elda upp alltihop.
Efter det så göt jag en platta och lade nytt golv.
Anticimex har kollat efter några år, ingen svamp längre
Tänk på att inte gå med samma skor i andras hus, äkta hussvamp är smittsam.
6
Bygga och renovera / SV: Laga yttertak inifrån temporärt?
« Senaste inlägg av Humle skrivet Igår kl. 23:02 »
Kom på att taket på framsidan har jag fotat! Hittade en plåtbit i huset och plåten känns redigt tjock!


Tycker det ser ut på bilden som ett fint undertak nästan synd att smäcka med gammalt ty. Laga det utifrån,du säger det ligger plåt som yttertak men det borde väl ligga något kondensskydd under plåten typ masonit eller dylikt. Läste TW,s inlägg med att fästa lina i bilen. Låter ju skojigt det där med att ta nyckeln med sig men man kan nästan garantera att någon kör iväg med en gubbe flygande efter sig över taket  ;D .

Man kan ge sig fasen på att nån stjäl bilen när man står där på taket med selen ankrad i bilen...
7
Ekonomi / SV: Bitcoins, ny valuta på nätet?
« Senaste inlägg av torpjens skrivet Igår kl. 22:40 »
Nja, det kan ju bygga på honungsskulder.

Du köper en stol av mig för en honungspeng (HP) och skickar en uppdatering till ett system (oavsett om det är centraliserat eller ej) där du medger att du har en skuld på 1 HP för att du gett mig 1 HP. Någon annan gång har Olle köpt hö av Pelle för 1 HP så Olle är också skyldig 1 HP och Pelle har 1 HP. Nu vill jag köpa gödsel för 1 HP av Olle så jag skickar en uppdatering till systemet att jag har 1 HP mindre för att jag gett den till Olle.

När de här affärerna är klara så har jag 0 HP, Olle 0 HP, Pelle 1 HP och du har -1 HP. Nu kan Pelle köpa honung av dig för 1 HP. Med fler deltagare kommer HP att bytas med varandra hela tiden så alla kan handla med alla och det roligaste är att summan av alla HP hela tiden är noll (0). Man kan förstås tänka sig annat än HonungsPeng.

Det behövs bara ett sätt att hålla reda på alla transaktioner och det kan man förstås göra med blockkedjeteknik likt Btc men det är rätt dåligt om HP blir stort eftersom det går åt så mycket datakraft för att verifiera blockkedjorna (vilket är vad miners sysslar med). Därför skulle det vara bra med antingen ett centraliserat system (men det har massa nackdelar som vi vill bort från) eller något annat decentraliserat system som inte kräver så mycket datorkraft för att hålla reda på allt.

Jag väntar med spänning på att IOTA https://www.iota.org/getting-started/faqs kommer igång och blir tillgängligt för vanligt folk och att de gör det möjligt att starta egna valutor, precis som man kan med blockkedjetekniken. När det funkar kan vi dra igång dina honungspengar. :)
8
Övriga fjäderfän / SV: Uppfödare av fasan
« Senaste inlägg av hazybabe skrivet Igår kl. 22:27 »
Just nu har jag jakt fasan ägg tillsalu
9
Övriga fjäderfän / SV: Fasan tips.
« Senaste inlägg av hazybabe skrivet Igår kl. 22:23 »
Själv har jag haft problem med hackning på grund av fasan som har haft det för trångt och blandat ålder på kycklingar.  Allt var löst efter första årets lektioner. Jag har haft framgång med sprayen på fåglarna, ringarna provad jag inte alls tyvärr.
Lycka till, tar årets lektioner för att förbättra miljön till de för nästa året
10
Övriga fjäderfän / SV: Fasan tips.
« Senaste inlägg av grimbart skrivet Igår kl. 21:52 »
Tror också att ytan har betydelse.. De fasanuppfödare som jag besökt har haft enorma voljärer med diverse växter odlade som skydd. Solrosor..jordärtskockor..
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

69 gäster, 1 användare
Kastanjegården Ekosmåbruk

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser