Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Salta fårskinn?  (läst 2740 gånger)

Klaterbacken

  • Inlägg: 10
    • Ångermanland
Salta fårskinn?
« skrivet: 08 feb-16 kl 19:37 »
Hej,
Vi ska slakta två får inom kort och undrar om skinnen. Vi vill ta vara på dom för att bereda dom vid ett senare tillfälle. Kan de ligga saltade i flera månader? Det är i ett kallt utrymme de kommer ligga och fortfarande vinter - gör det något?

javill

  • Inlägg: 11392
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Salta fårskinn?
« Svar #1 skrivet: 09 feb-16 kl 12:01 »
Det går bra. Tänk på att salta i två omgångar. Alltså salta om efter ca två veckor efter första saltningen i samband med slakten. Kolla skinnen under tiden så att saltet täcker hela skinnen och inte har smält bort/runnit av.
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."

bo_i_dala

  • Inlägg: 1042
SV: Salta fårskinn?
« Svar #2 skrivet: 28 maj-16 kl 17:11 »
Hej!

Och salta rikligt!!

MVH/ Bo


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

455 gäster, 1 användare
Mortsreka

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser