Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Fordonsdrift / SV: Moped mot dålig miljö
« Senaste inlägg av Davvi skrivet Idag kl. 01:47 »
Biodiesel o gas kommer att användas i en övergångsfas men tillgången på detta är också begränsad.
trådbussar förstår jag inte vitsen med när det finns bättre alternativ. hur kollektivtrafiken ser ut om 10 år vet ju ingen. Behövs bussar om det finns andra mer flexibla alternativ?
Batteridrift på maskiner som går dygnet runt? på truckar i lagerverksamhet byter man helt enkelt batteripaketet vid en uppladdningsstation.
men även här kommer bränsleceller i framtiden. ger precis samma fördelar som en förbränningsmotor men noll utsläpp.

Vi har ju redan ersatt ångmaskiner och tändkulemotorer så någon gång ska väl dieselmotorn som vi känner den idag fasas ut. Vad drivkällan kommer bli återstår att se men någon form av förbränningsmotor kommer nog hänga kvar väldigt länge till tror jag.
Problemet är att motorerna ska kunna fungera över hela världen, överallt, dygnet runt i alla temperaturer och även i krig.
Bränsleceller kan jag alldeles för lite om men utvecklingen är intressant!

Köttkyckling: Ifall jag missat det, vad är det för moped du använder i dina tester? Man kan köra en moppe hela veckan till och från jobbet på den bränsle det går åt för en större entreprenadmaskin för att ta sig till fikakuren från arbetsplatsen så jag är tveksam till att mopeden är lösningen på utsläppsfrågan..
2
Fordonsdrift / SV: Moped mot dålig miljö
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 23:39 »
Man bör ju också kommma ihåg att det är i ytterst få fall som en bil används för transporter som lika väl skulle kunna genomföras med en moped. Moped kan vara trevligt att åka när det är fint väder och trafik- och vägsituationen är sådan att man åker någotsånär säkert trots att man är oskyddad. Men den är inget lämpligt alternativ i dåligt väglag eller om man ska samsas med tung trafik på smala och hårt trafikerade vägar.  Lastkapaciteten är ganska försumbar - det är lätt gjort att man måste köra tre vändor med moped för att få med sig de prylar man behöver förflytta dagligen (husdjur, verktygslådor mm) och som skulle gå i ett lass med personbil. Ömtålig eller skrymmande last går överhuvudtaget inte att frakta på en moped.

Jag skulle nog vilja påstå att de siffror på en mopeds bränsleförbrukning som har nämnts i tråden är rena glädjesiffror som inte har någonting med verkligheten att göra. I praktisk drift så kommer man knappast ner under 0,3 l/mil med en bensindriven moped, oavsett motorteknik. Gamla trimmade tvåtaktsmoppar kan mycket väl dra dubbelt så mycket och mer ändå.
3
Höns: Boende/hägnad / Hjälp oss nybörjare med bygget
« Senaste inlägg av Finnmaster skrivet Igår kl. 23:31 »
Vi är nu i full fart med hönshus bygget och en del frågor har kommit till ytan,

Innerväggar; vad är bäst att använda
1. Masonit/oljehärdad board med kalkning
Eller
2. Obs-skiva med målning (våtrumsfärg?)

Samt vilket nät är bäst till utegården, vi har mkt räv å vilt i krokarna så något starkt som kan motstå deras försök att komma in ( men inte hutlöst dyrt)?

Postat med Alternativ.nu´s app
4
Höns: Raser / SV: vill ha en långlivad och tålig ras
« Senaste inlägg av Nina W skrivet Igår kl. 23:12 »
Jag har en liten genbanksbesättning med hedemorahöns. Det är den talrikaste av dom erkända lantraserna, har för mig att det finns ca 1300 reggade. Dom har utvecklat en extra dunig fjäderdräkt för att tåla kyla bra. Jag behöver ägg så jag har inte kunnat spara alla mina "tanter" utan gett bort en del men Ottilia och Deri är sex år gamla och dessa två har jag bestämt mig för att ha kvar. Dom unga hönsen värper ett ägg om dagen så här års för att sen sacka ned på takten och senast i slutet av oktober så tar de sista vintervila för att så börja om i slutet av februari.  Jag har vattenvärmare men tar bara dit ett elelement på vinterns kallaste dagar och jag har ingen extra belysning. Vill du veta mer så gå in på www.kackel.se

 
5
Fordonsdrift / SV: Moped mot dålig miljö
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 23:08 »
Visst spelar tyngden roll, men inte alls lika mycket som aerodynamiken och rullmotståndet. I en bil sitter man skyddad samtidigt som det går att fixa lågt luftmotstånd. Mopeden är ett fordon som står för, och kommer att stå för, den lilla volymen persontransport.
6
Kollektiv för självhushållare / SV: Gårdskollektiv i södra Lappland
« Senaste inlägg av Kulkuri skrivet Igår kl. 23:00 »
Förutom ströjobb så är det mest likvida gården producerar ägg, vi har fler hönor nu och får melkan 6-8 ägg per dag. Men kostnaderna har ökat drastiskt sedan starten och besparingarna tickar nedåt. Jag ägnar mycket tid till att fundera ut hur inkomsterna kan öka för efter denna vinters stockholms arbete är jag säker på att jag aldrig återvänder som slav till storstadsfolket.

Det är svårt att låta bli att arbeta ihjäl sig här på gården för det är så kul. Men jag funderat mycket på smartare lösningar speciellt när det gäller odlingarna jag odlar på en yta av cirka tusen kvadratmeter och det tar tid att gräva, täcka och rensa, jag har en del permanenta bäddar men funderar på att övergå till det fullt ut och även ofla mer perenner och kraftigare växter som jordärtskocks, bönor och palsternackor. Förra året lämnade jag palsternackorna i jorden och de klarade sig det var som att skörda färska nu på våren, så växter som palsternacka och jordärtskocka sparar mycket arbete genom att man inte behöver förvara i stuka. Fröodlingen är igång, i år ska det fröodlas palsternacka, kålrot, rödbeta och rova. Förra året provade jag fröodla palsternacka och morot och palsternacksfröna gror bra men inte morotsfröna de behöver längre tid än lappsommaren erbjuder misstänker jag.
7
Övriga annonser - önskas / Separator
« Senaste inlägg av Lejonella skrivet Igår kl. 22:53 »
Söker fungerande separator för mjölk/grädde i hyfsat bruksskick.
 Även fräsch mjölk-kruka till skäligt pris är intressant.
Finns i norra Skaraborg.
8
Bostad sökes / SV: Hus, gärna lantligt i Örebro län
« Senaste inlägg av BK skrivet Igår kl. 22:50 »
Puffar upp

Postat med Alternativ.nu´s app

9
Fordonsdrift / SV: Moped mot dålig miljö
« Senaste inlägg av köttkyckling skrivet Igår kl. 22:46 »
Motorn ja.
Säg att folk tog mopeden till jobbet istället för bilen.
Som det ser ut just nu är bilar stora och tunga, 1,5-1,8 ton.
Räknar man om det till bensin, drar mopeden mellan 8 och 10 gånger mindre.
Det är vad man kan göra nu, idag, imorgon.

Ett sätt att uppnå detta är att höja skatten rejält.
Om man ska motsvara förbrukningen ska skatten höjas från 85% till 850%.
Men det kan räcka att höja till 100-150%, för att folk ska förstå.
Fega politiker, som i själva verket skiter i miljön.
10
Det finns ingen lag som säger att du måste ha tak.
Om jag var du så skulle jag göra en en innergård på ca 20 kvm med tak och en en grind ut till resten.
Då har du förberett dig på att du kan få problem med rovfågel. Du kan även lära dina fåglar det inte är lönt att försöka flyga över.

Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

168 gäster, 4 användare (1 dolda)
Travelerhorses, Davvi, Gröfre Slissing

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser