Har också gjort livsmedellokal för konferensanläggning med fullständiga rättigheter som tog in 750 pers. Det behöver inte alls vara så svårt. Det finns många rykten om en massa måsten om vad som skall finnas. Typ man måste ha ett särskilt rum för rotgrönsaker. Det finns generellt inga såna regler.
Grunden är att du skall kunna förklara flödet av de matvaror du använder och visa att du inte skapar risker längs vägen. Det kan göras på många sätt.
Sen är branddelen inte heller så svårt. Rita upp en utrymningsplan i illustrator eller på papper med linjal och pennor med rätt färger. Kolla på internet för symboler och vad som brukar finnas med.
Att varje rum måste vara en brandcell är jag tveksam till men är det så målar man dörrarna med speciella färg som inte brinner.
Utrymningslarm borde gå att lösa med trådlösa brandvarnare och en triggerknapp.
Upprätta en brandplan. (Heter det så?) Borde finnas info på räddningsverket.
Vem är ansvarig.... Vem gör underhåll.....
Nu kanske nån tycker jag låter ignorant. Det jag menar är inte att mn bara skall hafsa ihop nått. Självklart gör man allt i syfta att få det så bra som möjligt. Det är inte så svårt att få till det om man bara tar fram och visar hur man tänkt och att man bockar av några av dom saker som normalt krävs.
Postat med
Alternativ.nu´s app