Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Höns finnes / Startflock Åsbohöns (genbank)
« Senaste inlägg av Uddabudda skrivet Idag kl. 12:13 »
Liten startflock Åsbohöns säljes (tupp+hönor), företrädesvis till genbanksintresserad. Vi har genbanksnummer 8205.

2
Odlingsrelaterat sökes / SV: När torkan kommer igen.
« Senaste inlägg av Svart skrivet Idag kl. 11:26 »
Man kan täckodla, då dunstar det mindre från marken. Jag odlar i sandbädd med gräsklipp i prova på-skala och det funkar rätt bra. Sand är ju inte så bra på att hålla fukt annars :)
Känns lite otrevligt att täckodla med sniglar i närheten men sandbäddarna har inte varit speciellt utsatta för snigelangrepp så just för min del har det gått bra.

Medelhavsländerna är väl bra på att odla i torrt klimat tänker jag, vad kan vi lära oss av dem? Rotbevattning med rör ner i marken? Nån som vet mer? Funkar kanske sådär om det är en rågåker som ska vattnas iofs :(
3
Odlingsrelaterat sökes / SV: När torkan kommer igen.
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 10:04 »
Ja, det går ju åt rätt mycket vatten om det är stora odlingar. Här odlar vi inte så mycket, men vi har tätt berg och saknar vattendrag annat än ett dike från skogen som mest ger vatten vid snösmältning, så lite har jag funderat. Vi fyller upp poolen åt ungarna på våren när det finns gott om vatten, och en sådan pool som man ställer på marken är ett billigt sätt att hålla mycket vatten. Den största i billighetsserien kostar runt 7 000 kr och håller 50 kubikmeter vatten.

Vi har en damm på tomten, och den håller nog 50 m3, men den torkar ner till 5-10 m3 en torr sommar. Den här sommaren blev den heltorr och har inte hämtat sig än. Det växer gräs på botten :o Så det är inte mycket till brand-damm. Skulle vara skönt att ha ett par hundra kubik i fall att.
4
Bostad finnes / Hus finnes strax utanför Arvika .
« Senaste inlägg av Marce skrivet Idag kl. 08:38 »

> Hej.


 Vi har ett hus i Arvika,  som vi önskar hyra ut till dej helst kvinna eller ett par,  från ca årsskiftet.Vi vill att du som hyr vet vad det innebär att bo i torp under årets alla månader och att boendet är tänkt för långvarigt tid.  Huset är ca 1mil norr om Arvika. Huset är enplanshus ca 65kvm. Det finns två toaletter varav en med kabin dusch och tvättmaskin, Diskmaskin , vedeldad köksspis i köket och en keddy kassett i vardagsrummet som värmer på otroligt bra!vardagsrummet har även värmeluftspump.
 Det finns två sovrum och ett vardagsrum. 

> Huset ligger avskilt från grannar och stora vägar men de som är närmsta grannar är underbara människor! 
> Trädgården är stor och grön och det finns gott om plats för ordna eldstad, odling eller höns. Finns även fruktträd , hallon och humle på tomten.hallen är nytapetserad och vardagsrummet är nymålat i vitt. Finns ett garage att ställa bilen på, dock använder vi utrymmet bakom.

På tomten finns även vårat sommarhus där vi är mest under sommaren och helger.

> Arvika har folkhögskola , musikhögskola.Finns  tågförbindelser till Karlstad och Stockholm. Närmsta busshållplats heter brättne korset.  nuvarande hyresgäst betalar 5500kr /månad exklusive el. Allt gott /marce

5
Odlingsrelaterat finnes / radrensare
« Senaste inlägg av douwe mol skrivet Idag kl. 08:04 »
Tillverkare Vanhoucke i Belgien. Arbedsbredd 1,8 m. Fyra parallellogrammer, tre kupare (se bilder), olika skär som kan kombineras och en pinnharva. Maskinen är i bra skick och reservedelar finns att köpa hos Vanhoucke. Jag har haft maskinen bakom min Fiat 480 (50 h). Odlar inte längre på större ytor och använder maskinen därför inte längre. Ring gärna för mer info (0705742354).

Pris 11.000 kr.

Bilder se: https://photos.app.goo.gl/9RCTJdExstrz8Suu9
6
Hemberedskap / SV: Kroppen vid svält
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 06:27 »
Ja, att äta varierat och tillräckligt är nödvändigt för att allt skall fungera bra. Vi har i normalläget det bra mycket bättre förberett i våra kroppar än de fattiga på den tiden. Men mentalt är vi ena bortskämda adelsmän jämfört med dem.

Så rätt så!
7
Mejeriprodukter / SV: Egen ost
« Senaste inlägg av NisBro skrivet Idag kl. 06:00 »
8
Odlingsrelaterat sökes / När torkan kommer igen.
« Senaste inlägg av Rolle 007 skrivet Igår kl. 23:34 »
Hur kan man förbereda sig mot extremväder? Efter denna torra och heta sommar så börjar jag fundera på hur man kan hålla igång sina odlingar. Vi delar ett borrat hål och jag kan säga att det är inte populärt om man vattnar växter.

Jag har tänkt att helt övergå till svettslang och droppslangsbevattning, droppslang gillar jag starkt men det är en del pyssel. Om svettslang eller fuktslang vet jag inte mycket, någon som har erfarenhet? Att koppla stuprör och samla ihop regnvatten kan vara en idé men det blir en del pyssel med pumpar osv.


Postat med Alternativ.nu´s app
9
Hemberedskap / SV: Kroppen vid svält
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 23:11 »
Ja, att äta varierat och tillräckligt är nödvändigt för att allt skall fungera bra. Vi har i normalläget det bra mycket bättre förberett i våra kroppar än de fattiga på den tiden. Men mentalt är vi ena bortskämda adelsmän jämfört med dem.
10
Bygga och renovera / SV: Huskonstruktion som trotsar gällande normer?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 22:04 »
Det har byggts många hus med oorganisk isolering och utan diffusionsspärr. En del av dem har fungerat riktigt bra i många år, andra har inte gjort det.  Rent allmänt kan man säga att dragiga hus med måttligt tjock isolering, som står på platser med torrt (mikro-)klimat och där det inte pågår alltför mycket fuktdrivande verksamhet inomhus, kan klara sig bra även om konstruktionen och utförandet är klantigt.

Man bör också komma ihåg att de vanliga byggreglerna beträffande diffusionsspärrar mm förutsätter att huset alltid ska vara bebott och uppvärmt under vinterhalvåret. För hus som inte används på det sättet utan som t ex står kallställda eller med bara grundvärme långa perioder, kan det till och med vara en fördel att göra på andra sätt.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser