Hur länge hänger du?
Man kan hängmörad någon dag eller skicka i frysen direkt, det möras lika bra där men det tar tre-fyra gånger så lång tid.
Jag slaktade tre tuppar idag, snabb bedövning och så dekaputering.
Detta skedde först när jag hade riktigt varmt vatten i bykgrytan, sedan ett snabbt bad av kroppen innan jag plockade.
Efter plockning så bränner jag av dom med gasolbrännaren, sedan kan dom med fördel få vila någon timme innan man tar ur dom.
Uttagningen kan vara lite pysslig om det är små tuppar men det går bra allteftersom man lär sig tricken.
Men det finns alldeles utmärkta filmer på tuben om hur man gör.
Denna gången åker dom in i kylen då janssonskan pratade om att stycka dom, jag personligen föredrar att frysa dom hela.
Det är inget trevligt jobb. Speciellt inte dom första gångerna innan man känner sig bekväm med handgreppen, men sedan släpper det.
Personligen så upplever jag all slakt som emotionell men det är väldigt splittrat då jag verkligen vill att dessa djur som jag känner som individer skall ha det bra. Samtidigt så tar man faktiskt ett liv.
Dock är det alltid så att mär dom väl ligger i grytan med massa goa kryddor så vattnas det i munnen.