jag kokar nästan upp vatten, bär ut det, häller över det i hinken, i med lite diskmedel, o i med ankan, då har vattnet svalnat till lagom temp. 15 l räcker gott, det tar ju en stund att plocka, o man kan gott doppa lite fler gånger om en del fjädrar sitter hårt, sen är det bara att koka upp lite mer vatten till nästa anka, om jag minns rätt så ska inte vattnet vara över 80 grader, men nu har jag inte haft ankor på några år. lägg ankan i vattnen, ha en träspatel eller nåt att vända med, känn på fjädrarna, när de lossnar så ta upp o plocka, sen brukar vingar o de små där benen börjar vara lite besvärliga.. Om man inte lyckas ta alla, vilket är vanligast om man inte lyckas pricka exakt den fjärde veckan så kan man lägga in ankan i ugnen på rätt så låg temp i en kvart, plocka det sista o sen steka klart. så om inte resultatet blir perfekt, så fixar ni det innan tillagning, o det går utmärkt att frysa med lite småfjädrar o pinnar kvar