Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Kontakter / 27 årig kille söker en kvinna att uppleva sann kärlek med.
« Senaste inlägg av Daniel-H skrivet Idag kl. 13:33 »
Hejsan alla fina människor. Daniel heter jag och är 27 år gammal och bor i nuläget i Stockholm.

Här kommer en liten presentation om mig:)

I början av det här året så gick jag in i ett uppvaknande och började ifrågasätta livet och allting jag gör och hur jag lever väldigt mycket och gjort en heldel insikter både om mig själv och den yttre världen.

Jag känner att jag har kommit till en punkt nu där jag längre inte vill eller kan vara en del av det konsumerande samhället där vi alla är så separerade ifrån varandra, där man hela tiden jagar sin lycka i yttre omständigheter eller i destruktiva relationer som bygger på beroenden av varandra som alltid förr eller senare skapar drama. Så jag känner att jag saknar sann kärlek väldigt mycket , att få möta en kvinna i transparens och sanning utan att några yttre saker ska vara avgörande för relationen utan istället se varandra så som vi är och finna den sanna kravlösa kärleken från vårat inre där vi redan är hela och kompletta och låta den få blomstra men på samma gång ändå ha våra olika intressen och saker vi gör som vi trivs med och forstsätta med dom och inte behöva ändra på något eller plocka bort någonting som är en del av oss själva för att vara varandra till lags men ändå kunna ha en härlig och sann relation med varandra.

På min fritid så mediterar jag en heldel och vistas mycket i naturen det är något jag mår väldigt bra av. Men är också en väldigt social och öppen person som gillar möten med människor, tycker om att lyssna på andra och få ta del av nya saker och kunskaper av andra, och få ge och dela med mig av det jag har, det finns ju så mycket spännande att utbyta med varandra när man umgås med rätt människor där man känner att det finns mycket gemensamt:)

Jag har länge haft en dröm om att skapa ett hem tillsammans med en kvinna någonstans ute i naturen och stillheten och på sikt kunna bli självförsörjande, där vi kan vara i nuet tillsammans och bara njuta av varandra och den fridfulla, vackra miljön.

Ser fram emot att höras av:)

Allting gott, Daniel
2
Drycker / SV: Te av Sprängticka
« Senaste inlägg av annam89 skrivet Idag kl. 13:19 »
Man bör fråga markägaren om tillstånd att skörda tickor då det inte ingår i allemansrätten

Postat med Alternativ.nu´s app

3
Jobb och tjänster / SV: Dagmamma finns i Borås
« Senaste inlägg av JohannaMaria skrivet Idag kl. 12:52 »
Varför redan från 6 mån? Vi har ju föräldrapenning för 12 mån...


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu
4
Höns finnes / SV: Bortskänkes/säljes billigt!
« Senaste inlägg av unstwita skrivet Idag kl. 12:43 »
Finns de kvar? Intresserad av grönvärpare.
5
Bygga och renovera / SV: Vad är det på golvet och hur får jag bort?
« Senaste inlägg av TW skrivet Idag kl. 11:57 »
Jag har rengjort gamla skitiga möbler med 10% aminiak och sedan tvättat med vatten. Det tog bort sådan smuts och lukt som andra säger är hopplöst....och jag kunde ta släktklenoderna i bruk.
6
Trä / SV: Oljor till skärbrädor mm
« Senaste inlägg av DennisCA skrivet Idag kl. 11:46 »
Vanlig billig, luktande lacknafta innehåller en del s k cykliska (även kallat aromatiska) kolväten som inte precis är hälsosamma.

Nog är det väl så att dessa avdunstar också, så när beläggningen är torr finns det inget sånt kvar? Det är väl huvudsakligen så att man inte vill ha möblerna inomhus innan dom torkat.

Jag gillar min hårdvaxolja bättre i flytande tappning, enklare att applicera. Helst skulle jag haft alifatnafta men hittade inget i affären.
7
Övrigt om bygga & bo / Problem med lösspringande hundar på tomt och mark
« Senaste inlägg av WP skrivet Idag kl. 11:33 »
Inget jätteproblem med en växande oro och jag undrar om någon kan sammanfatta lagen i klartext så att det blir lättförmedlat till dom jag behöver prata med. Det är två olika situationer jag måste mota.

Det ena är att skydda de djur som rör sig fritt inom vad man kan anse som min tomt (gårdsplan, klippt gräsmatta runt huset, ganska tydligt vad som är "tomt"). Gammelkatten har blivit biten två gånger när den varit på gårdsplanen, och det slutade med operation för 7000kr. Det är enkelt att förklara för det ska inte springa lösa hundar på min tomt och dom ska inte störa mina tamdjur. Att det ena gången dessutom hände i juni och koppeltvångsperiod gjorde diskussionen kort, men hundägaren promenerar fortfarande förbi min infart och min hagmark med hunden i långlina (över 10 meter) och andra gången katten blev biten var det just så att hunden tog ett skutt från vägen ner i lite högre gräs på min tomt och högg katten. Det här är inte den enda personen som promenerar förbi med hund lös eller i långlina utan koll. Lagen är tydlig gällande ansvar, men jag uppfattar att de här som har sina hundar som bästa kompisar och barn inte förstår att de skulle kunna göra skada. Jag försöker förklara att hundar som går zickzack i marken gör att rådjuren flyttar sina kid, spelar ingen roll om de är en mindre sällskapshund. Det är som hon med hunden som högg katten i långlina. Hon tittade på långt håll och konstaterade att katten var oskadd. Det var först när jag fick tag på den som jag kände skadan, det var inget som gick att se, eller bevisa för den delen.

Jag är emot arga skyltar. Jag vill ha något vänligt och förklarande som jag kan säga till de här människorna. Det är en pulshöjare som det är redan nu.

Sen har vi resten av marken och det är lite krångligare. Runt omkring mig har jag plättar på några få hektar som folk hyr för jakt. De släpper sina hundar och en gång fick jag en tax i haserna på ena hästen när jag red på min egen mark, precis utanför betet. Det var väl mer fara för taxen än hästen just den gången och den fick sig en rejäl smäll men nu kommer jag att ha mindre djur på markerna och det känns inte bra. Vi har många jakthundar som går över vår mark, ofta. Och folk som går på det närliggande motionsspåret men hunden springer någon kilometer vid sidan på vår mark istället. Lagen säger väl att man bara får släppa hund om den i huvudsakligen jagar på egna marken, eller hur? Om man arrenderar 10 ha i långsmal avstyckning tycker jag att det borde vara orimligt. Och de som läser till jägarlicens lär sig hur många hektar som är lämpligt att släppa olika raser på (hur man nu kan ange en siffra för det, måste väl bero på hur marken ser ut...). Men det är lätt att säga, de har arrenderat marken länge och tidigare fanns inga djur på min mark och ingen som brydde sig. Som bäddad för att bli osams. Jag har förklarat att jag kommer att ha djur längs gränsen till marken de arrenderar. Jag har också bett om att vi ska kommunicera om jakten och gav som exempel att när vi jagar så drivs viltet vi går efter bort av deras hundar, och det gick tydligen att förstå. Vi jagar själva inte med hund, tycker inte att marken är disponerad så att det skulle fungera.

Vad kan jag göra? Förutom att klaga till kommunen som hyr ut arrende till de olika jaktlagen? Det är en liten ort och vi har bekanta i ett av jaktlagen och kommer säkert att springa på fler. Finns det något rakt, enkelt och vettigt att säga som minskar antalet drivande hundar på vår mark?

Måste bara tillägga att taxen höll jag fast och tänkte att dom hittar väl hit, dom har ju pejl. Och när dom väl kom fick jag först en utskällning för att de varit oroliga för hunden, och sen som förklaring att dom jagar just med tax för att taxar inte springer så långt.... Då förstår ni hur dum dom tror att jag är? Och från ett annat jaktlag ringde dom glatt och presenterade sig och sa att om jag nu skulle se blodspår på min mark så är det dom som har skjutit nära gränsen, men dom hämtar alltid det de har skjutit så jag behöver inte vara orolig.... Blir så j-vla trött. Det finns fler sådana exempel än ni kan ana sen vi flyttat in, bara för att vi inte kommer från bygden.

Jag är mån om grannsämjan och mån om att få en dialog istället för att folk går bakom ryggen på mig, men dom kan heller inte fortsätta tro att jag är dum och lättlurad och jag är orolig för att släppa djuren på den nyinhägnade marken. Någon som har några bra tips?


8
Jobb och tjänster / Dagmamma finns i Borås
« Senaste inlägg av Stellaluuna skrivet Idag kl. 10:52 »
DAGMAMMA FINNS

På Dammsvedjan i Borås erbjuder jag pedagogisk omsorg.  Jag får ersättning från Borås kommun.

Jag har ekologisk inriktning och serverar ekologisk hemlagad mat, utan halvfabrikat eller tillsatt socker till barnen. Jag arbetar mot en giftfri miljö och försöker t. ex. minimera mängden plast i hemmet.

Jag tar emot barn från 6 månaders ålder. Även kväll, natt och helg. Det är kostnadsfritt att ha ert/era barn hos mig.

Hör gärna av er till mig om ni under över något!

Melie Florin                   
0737,-226779 eller 033-101272 stellaluuna84@gmail.com
9
Andra husdjur / SV: Vill bo på landet!
« Senaste inlägg av Trollmor skrivet Idag kl. 10:40 »
Jag är emot utställningar framför allt därför att de kan snedvrida avelsarbetet.  Man avlar t ex på en viss färg, och glömmer de inre egenskaperna såsom lynne, hälsa.

  Inom rasen fjällko fanns det för hundra år sedan både mörka och behornade djur, men avelsföreningen bestämde att rasen skulle vara "ren!:  Hornlös och med endast små svarta fläckar.  Men då råkade man samtidigt avla fram djur med äggstocksdegeneration, vilket förstås inte är något bra för en koras som ska försörja en småbrukarfamilj med mjölk.  De djur som inte bar på defekten fick inte föröka sig, eftersom de hade "fel" färg.  Det finns massor av skräckexempel inom hundaveln också.

  Så fort pengarna styr, är det lätt att det går ut över djuren, som får leva hela sina liv med olika missbildningar.

  Men du är ju en tänkande ung människa, och kan genomskåda sådant  Att åka på en utställning är säkert kul.

  Ännu mera kul tror jag du kan få om du tränar dina marsvin, så att du kan ha dem mera lösa, och de kommer till dig även när det är stökigt omkring.  Då kan du ge dem mera frihet.  Detta tar lång tid, men jag tror att just du kan klara av det.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser