Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bygga och renovera / SV: Laga yttertak inifrån temporärt?
« Senaste inlägg av Alexn72 skrivet Idag kl. 16:22 »
Ingen beskrivning eller bild på problemet utifrån?
2
Bygga och renovera / SV: Vad kostar bygglov för utbyggnad? (glasveranda)
« Senaste inlägg av ensamhet skrivet Idag kl. 16:16 »
Har inte du en gård på landet utanför detaljplan och sammanhållen bebyggelse?
I så fall behöver du nog inte bygglov och annars har jag för mig att det är 15 kvadrat du kan bygga ut utan lov, men med anmälan.
3
Bygga och renovera / SV: Vad kostar bygglov för utbyggnad? (glasveranda)
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 16:11 »
Tolv och femtio.

Måhända din kommun har annan åsikt, men hänvisa då till mig.
?   tror knappast någon på aktuell kommun bryr sig om att kontakta dej.

bygglov och kostnader är olika från kommunerna. enklast är alltså att ringa till den kommun som är berörd eller kolla deras hemsida. de flesta kommuner har en prislista på vad olika byggärenden kostar.
4
Övriga ägg finnes / Jakt fasanägg finnes
« Senaste inlägg av hazybabe skrivet Idag kl. 16:09 »
Jag har jaktfasan ägg tillsalu, Södertälje men har postat runt omkring hela landet.
kontakta mig här, genom mail haybabe24@gmail.com eller på mobilen 0708462488.

Mvh Hazy
5
Meka / SV: Grrrrr dessa förgjordade dränkbara pumpar.....
« Senaste inlägg av simon.arvestrand skrivet Idag kl. 15:51 »
Flygt är bra pumpar helt klart men även dom ger sig efter några år.
Köpte en häromdagen till en dagvattenbrunn.
Men jag tror att man utan problem kan löpa julas pumpar och om man slår ut det på 10 år så har man sparat en hyfsad slant.
Julas verkar hålla längre än biltema iallafall av dom vi testat dom senaste 5 åren.


Laga går givetvis men brukar inte dröja länge innan dom rasar igen.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
6
Ekonomi / SV: Deklarera jordbruk
« Senaste inlägg av Kastanjegården Ekosmåbruk skrivet Idag kl. 15:42 »
Jag har mitt småbrukande inbakat som del i större verksamhet.... men om jag skulle behöva förändra och inte hitta eller få svar på det jag söket hade jag inte gett mig....

Jag hade stått på mig för att vara säker på att få rätt information och skriftlig sådan. Det är en av skatteverkets uppgifter att fylla.

Postat med Alternativ.nu´s app

7
Kor / SV: Start av lantbruk?
« Senaste inlägg av oskar wanhatalo skrivet Idag kl. 15:31 »
Det är ingen större skillnad på reglerna mellan mjölk och köttkor. Skillnaden är mest att mjölkkor kräver mer skötsel. 30 kor kommer nog inte ge några fantastiska inkomster. Ett lösdriftsstall är en bra början. Förutom ströad liggyta behövs hårdgjort vid utfodring. Viktigt att säkra halm och foder tillgång. Jag skulle tycka det vore ganska drygt att köra 1 mil för att bärga hö. Du behöver också bestämma vilken strategi med uppfödande du vill ha. Ska du föda upp tjurarna till slakt eller sälja kalvar på hösten? Ska du behålla tjurarna behövs extra byggnad. Även avelstjuren kan behöva hållas borta fån korna på vintern.
[/

Vet inte riktigt ännu hur jag ska göra ang slakt.. alltså om jag ska slakta tjurar eller kalvar. De beror på om de är nån större skillnad på pris mellan dom två? 30 kor är nästan för lite menar du? Är osäker på just hur mycket mark/ko som behövs?
8
Meka / SV: Grrrrr dessa förgjordade dränkbara pumpar.....
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 15:27 »
Plocka åtminstone isär dem och ta reda på orsaken till jordfelet.
För många år sedan dissekerade jag några dränkbara pumpar av kvalitetsmärke (det stod Flygt på dem, de var uppenbarligen tillverkade i Italien). Det hade trängt in vatten i motorn på dem, och det var samma orsak på alla - packboxarna (tre stycken i rad) innanför pumphjulet hade slitit ner axeln så det var djupa spår i den.  Jag misstänker att axeln var av rostfritt stål, som egentligen var i mjukaste laget som anliggningsyta för en sån där packbox (radialtätning).

Jag har en billig pump från Biltema som jag har utlånad sedan några år, den har varit under vatten under alla de år den har varit utlånad och vad jag vet så fungerar den fortfarande bra. Den pumpar dock helt rent sötvatten utan sand eller andra otrevligheter som kan nöta ner tätningsytor i förtid.

Förmodligen är det lämpligt att plocka isär dränkbara pumpar och låta dem ligga isärtagna så att innanmätet får torka, då de inte används.
9
Trevligt! Vad är maxeffekten på panelerna? Räknar du produktionen en månad bakåt eller räknar du hittills i april? Mina gav 1268 kwh i mars och 1595 hittills i april. Kan nå 2000 totalt i april med lite solsken i blick.
10
Kor / SV: Start av lantbruk?
« Senaste inlägg av oskar wanhatalo skrivet Idag kl. 15:25 »
Ströbädd med ligghall blir alldeles utmärkt. Det kommer du att klara dej långt med. Vet inte vad du har för kunskap, eller har för kontakter. Känner du någon som har köttdjur. Det är alltid bra att ha någon att bolla frågor och tankar med. 25-30 dikor är mycket passning med, speciellt med kalvningarna, men även med betäckning/tjur. Så jag rekommenderar dej att börja med färre. Lycka till.

---
Vet 2 bönder här i närheten som har biffkor och har tänkt höra av mig till dom först o få typ en "studiedag" eller nå sånt och få mera insyn hur de är osv
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser