Finns massor av recept. Här är ett:
"Dansk"
1/2 kg svinlever
3 1/2 hg späck
1 gul lök
2 ägg
1 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
mjölk eller gräddmjölk
5 ansovisfiléer
salt, peppar, nejlikor
1/2 dl konjak
Mal späcket fint minst 2 ggr. Fräs smöret med mjölet och späd med mjölken till en tjock välling. Lägg det malda späcket i vällingen och låt allt koka under kraftig omrörning tills späcket är helt smält.
Låt grytan stå på mycket svag värme, så att inte blandningen bränns.
Skälj levern, ta bort alla hinnor och mal den 5 ggr, sista gången med kök och ansjovis. Blanda med späckv'llningen, viktigt att den inte är för het.
Rör i äggen under umrörning ett i taget. Arbeta smeten väl. Krydda kraftigt med nystötta kryddor.
Stek ett litet prov så du ser om smaken blir som du vill.
Häll smeten i smord form, grädda i vattenbad i ugn eller i kastrull på spisen ca 1 1/2 timma. Värme i ugn ca 175 grader, max.
Vill du inte ha skorpa på pastejen, så täck med späckskivor/bacon.
Anm.: Skulle jag göra det här receptet med viltlever skulle jag välja grädde istället för mjölk till vällingen. Lycka till.