Det här hittade jag på SLV:s hemsida:
"Vad räknas som ”rött kött”?
Rött kött är kött från nöt, gris, lamm och get. Även ren och viltkött, som älg, hjort, rådjur och vildsvin, räknas in i rött kött. Det är alltså inte om köttet är genomstekt eller rött i bemärkelsen ”blodig” som avses.
Vad räknas som ”charkprodukter”?
Med charkprodukter menas kött som har rökts, behandlats med nitrit eller konserverats på annat sätt. Exempel är korv, bacon, kassler, rökt skinka, salami, leverpastej och blodpudding.
Hur är det med kött från kyckling och annan fågel?
Obehandlat kött från kyckling, kalkon och andra fågelarter har inte visat sig öka risken för cancer. Det gäller även kycklingfiléer som har mörats med saltvatten. När det gäller charkprodukter av kalkon och kyckling är det svårt att dra några slutsatser i studierna eftersom deltagarna åt så lite av dessa produkter."
I länken i Lena III:s inlägg står detta: "Kött från fågel och fisk räknas som vitt. Undantaget är struts, som är en fågel, men vars kött räknas som rött.
"I vissa medelhavsländer definierar man (rött kött) som i Sverige, men inkluderar kanin och get."
Det här är en intressant och viktig fråga för dem som lever av andra djur än de som är färdigförpackade på Ica, så jag mejlade en fråga till Livsmedelsverket idag om hur de definierar de lite "ovanligare" fågel- och köttslagen som anka, gås, struts, kanin och get. Återkommer när jag fått svar.