Är det till att dricka, eller till matlagning?
Det är nog svårt att hitta en dryck som smakar (ko)mjölk, men som inte är (ko)mjölk. Det är nog i så fall bättre att lära sig uppskatta något annat helt enkelt, utan att tänka (ko)mjölk.
Man kan dricka kranvatten, kanske med någon liten uppiggande citrondroppe i (eller annan trevlig smaktillsats), saft, lingondricka, eller något annat man gillar och säkerställa att man får saknade näringsämnen på något annat sätt.
Antagligen kan man också lära sig att tycka om smaken av t.ex. havremjölk, eller för den delen mandelmjölk. Sojadryck är inget vidare enligt mig.
Jag tycker att havremjölk fungerar OK till gröt, men föredrar alla gånger (ko)mjölk.
Till matlagning tycker jag att havremjölk fungerar i de flesta fallen.
Jag har personligen tyck illa om (ko)mjölk som dryck sedan jag var liten, men jag har närstående som tycker att mjölk är något av det godaste som finns att dricka till maten. Hen beställer alltid mjölk på restaurang t.ex., vilket leder till en hel del höjda ögonbryn...