Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Salta fårskinn?  (läst 2665 gånger)

Klaterbacken

  • Inlägg: 10
    • Ångermanland
Salta fårskinn?
« skrivet: 08 feb-16 kl 19:37 »
Hej,
Vi ska slakta två får inom kort och undrar om skinnen. Vi vill ta vara på dom för att bereda dom vid ett senare tillfälle. Kan de ligga saltade i flera månader? Det är i ett kallt utrymme de kommer ligga och fortfarande vinter - gör det något?

javill

  • Inlägg: 11372
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Salta fårskinn?
« Svar #1 skrivet: 09 feb-16 kl 12:01 »
Det går bra. Tänk på att salta i två omgångar. Alltså salta om efter ca två veckor efter första saltningen i samband med slakten. Kolla skinnen under tiden så att saltet täcker hela skinnen och inte har smält bort/runnit av.
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."

bo_i_dala

  • Inlägg: 1042
SV: Salta fårskinn?
« Svar #2 skrivet: 28 maj-16 kl 17:11 »
Hej!

Och salta rikligt!!

MVH/ Bo


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

773 gäster, 4 användare (1 dolda)
xaelanar, wazi, Tur-Johan

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser