Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 14:52 »
möjligheterna jag ser sker genom utbildning ,inte att gå på bidrag. kriminella skall låsas in och vid upprepad brottslighet slänger man nyckeln.
Det är sant att bidragstagare betalas bl.a av mig men i min värld skall individer som INTE vill ta ansvar för sina liv ha minimala bidrag. Det betyder ju att man på sikt bygger ett utanförskap och det har man gjort iom att man inte tagit itu med elever som skippar skola och hellre drar benen efter sig.
Skolan är oerhört viktig och stora insatser måste göras. INGEN skall få lämna skolan utan möjlighet till vidareutbildning.Jag tror inte på tesen att det finns människor som är obildbara,alla har färdigheter. Det gäller bara att hitta rätt yrke där man passar in och sedan utbilda sig . Att gå på ett bygge med minimal handledning ger inget. Dagens bygge kräver så mycket mer i kunskaper än för bara 20 år sedan.
Jag ser din vision att du vill ha gratis arbetskraft eller i det närmsta för att bygga hus som du sen skall äga. samma visioner de flesta giriga fastighetshajar har fast de importerar utländsk arbetskraft att jobba svart.
Kom in i verkligheten istället för att drömma,din vision går stick i stäv mot regler,avtal och lagar.
Ditt bygge handlar om att du vill att samhället skall subventionera bl.a löner. Vad är nytt i det? Vad kan övrig byggbransch lära sig av det eller handlar det bara om din lilla vision om att bygga ett hus?
2
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 13:10 »
vad består samhällsvinsten i att de jobbar ett tag på ett bygge som inte leder till varaktiga jobb utan snarare permanentas i utanförskap?
Varför vill man inte utbilda sig till ett yrke där man kan försörja sig?
Ett liv på bidrag ger ett mycket fattigt liv både ekonomiskt men också socialt.
Du får det att låta som att dessa inte vill utbilda sig,ha ett jobb utan nöjer sig med ett liv på bidrag? Skulle vara intresserad av att möta sådana individer .
De jag stöter på som är långtidsarbetslösa har oftast olika problem,behöver inte bero på utbildningsbrister. Sjukdomar,alkoholism,droger,psykiska problem,kriminalitet.
Där behövs olika insatser men man måste utgå från individen och dennes situation. Däremot har jag aldrig stött på långtidsarbetslösa som gillar sitt liv och är nöjda med det.
vi tycks utgå från olika ståndpunkter,min är fortfarande att en frisk individ skall försörja sig själv (lagligt) och samhället skall ställa upp med skolor och resurser som leder fram till det.Givetvis skall ett skyddsnät finnas för de som drabbas av sjukdom m.m  men utgångspunkten måste vara att individen själv har ansvaret för sitt liv.
Jag är inte beredd att försörja någon som inte vill jobba,som inte vill ta ansvar själv. För dessa finns tyvärr bara ett liv på nedersta stegpinnen,sen är det upp till dem själva om de accepterar det.

vare sig du vill eller inte så försörjer du dom som inte passar in så det kommer du aldrig ifrån, dessa personer risker att bli kriminella och en sådan individ kostar samhället 3 Miljoner så det är lotten du drar om du inte börjar se möjligheter ist för problemen
3
Övriga annonser - finnes / SV: Kamin
« Senaste inlägg av Ova skrivet Idag kl. 12:30 »
Ja den finns kvar
4
Bostad finnes / SV: Tiny house
« Senaste inlägg av Bibbi skrivet Idag kl. 12:18 »
Det finns också en drängstuga att hyra, nyrenoverad.
Se hemsidan: lidaberg.se (under uthyrning)
5
Bostad finnes / SV: Tiny house
« Senaste inlägg av Bibbi skrivet Idag kl. 12:13 »
Nu finns det en nästan klar hemsida om ni vill titta på bilder, under Uthyres
lidaberg.se
6
Höns: Raser / SV: Bra kombihöns
« Senaste inlägg av novemberblå skrivet Idag kl. 11:34 »
Alla tycker ”sin” ras är bäst😊 jag tycker min.. new Hampshire.
7
Spännande! Jag tror att det börjar lösa sig för min del nu men det är roligt att känna till. Har du någon särskild inriktning mer än att bo i vagn?
8
... Att samköra med bergvärme vore drömmen, och det var så det stod i prospektet när vi köpte huset, men bergvärmeinstallatören säger att det troligen inte går eftersom bergvärme bygger på att varmt vatten kyls ned eller om det är tvärt om och då går det inte att skicka in uppvärmt vatten från vedpannan.

Sålänge som du använder bergvärmen till att förvärma vatten så går det.
Dock kanske det blir lite ändring av systemet som sådant.
Frågan är också hur mycket energi som behöver tillföras och om det då är rimligt i vad bergvärmen skulle behöva ge ut för att vara effektiv.

fördelen med ett sådant system är då att om du inte eldar så kommer du ändå ha värme
9
Biodling / Inför oxalsyrabehandlingen
« Senaste inlägg av Behave skrivet Idag kl. 10:57 »
Hej!
Av ren nyfikenhet satt jag in skivan för att få en koll på varroaläget inför oxalsyrabehandlingen. Efter att skivorna hade varit inne i 7 dagar kunde jag räkna nedfallet.
I två av kuporna var det bara några enstaka varroa. i de två andra kunde jag räkna 60-70 st. Jag hade väldigt lite nedfall efter myrsyrabehandlingen (ett tiotal) som de fick i början av augusti.
Min fråga är till ni med mer erfarenhet, är om detta är väldigt mycket nedfall för årstiden eller är det normalt?
Jag hade tänkt droppar oxalsyra i mitten av december. Bör jag ge de en behandling nu istället?
Tacksam för svar.
10
Övriga annonser - finnes / SV: Kamin
« Senaste inlägg av Jomi skrivet Idag kl. 09:58 »
Finns den kvar fortf?
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser