Alternativ.nu

Djur => Andra fjäderfän => Ankor och myskankor => Ämnet startat av: David_ka skrivet 03 dec-16 kl 12:50

Titel: Frysa in slaktad myskanka
Skrivet av: David_ka skrivet 03 dec-16 kl 12:50
Slaktade idag en drake född i våras. Har flått och tagit ur den. Den ska ju i frysen men antar att man ska vänta ett tag innan dess, eller? Ska jag lägga den i kylen först? Hur länge? Ska den ligga i en plastpåse eller ska jag hänga den i kylen? Har en gammal kyl i uthuset jag kan använda till det.
Titel: SV: Frysa in slaktad myskanka
Skrivet av: Själv är bäste dräng skrivet 03 dec-16 kl 13:52
Jag har hängt mina enligt den generella principen " Inte under 10 grader de första 10 timmarna och hänga svalt och luftigt i 40-60 dygnsgrader". Dygnsgrader räknas alltså som grader gånger dygn, med andra or om det är 10 grader och kroppen hänger 4 dygn så blir det 40 dygnsgrader.

Våra myskankor flyger omkring och är lite som stationära vilda ankor så jag tycker att de kan behöva hänga, annars så tror jag att fågel går bra att slänga i frysen direkt.

Titel: SV: Frysa in slaktad myskanka
Skrivet av: Kanin-Eva skrivet 15 dec-16 kl 00:16
Jag kör som Själv är bäste dräng ed 10:10-regeln (alltså inte under 10 grader de första 10 timmarna. Men 40 dygnsgrader tycker jag är svårt att hålla utan att den blir dålig. Jag brukar hänga ca 1 dygn i ca 12 grader.