Letade som tokstolle jag oxo en gång. Hittade någon skolfilm som gav mig grunderna men mycket var det inte.
Grovt kan man göra såhär.
Klyv nasse på mitten med tigersåg.
Lossa filen försiktigt
Såga i sista ryggkotan och skär sedan av skinkan.
Stick in kniven mellan 5 och 6 revbenet. Skär så långt det går åt båda håll, såga det sista.
Nu har du tre bitar.
Mellandel
Håll fyra fingrar mot ryggraden och gör ett litet märksnitt över revben och annat. Såga av revbenen och skär resten. Nu har du fläsksida och kotlettrad.
Bakpart
Skär in i knäleden och lite snett nedåt och lossa bakleggen.
Skär loss bäckenbenet, knixigt som attans i början.
Lägg ett snitt från kulleden ned till knäleden och bena ur lårben, är också ganska knixigt. Om du ska ha julskinkor skär du ett snitt rakt över. Då bör du få en lite rundare skinka och en lite lägre men längre.
Framdel
Skär loss bogen
Skär in alldeles ovanför knäleden och följ benet upp till kulleden och dela isär vinkellegen från bogen.
Såga bort revbenen från karren.
Svårare än så är det inte
Finliret går inte att förklara...