Jag själv är så fruktansvärt glad för sill att jag sällan har några problem med att få den god. Detta trots att jag är född och uppvuxen i Helsingborg, där det traditionellt setts som skräpfisk för de fattiga. Strömmingsflundror är en vanlig mat hemma, men då gärna dubbelpanerade på utsidan och blandade örter emellan. Om det blir något över så ner med det i ättikslag, så finns det för mackorna efter några dagar. Sen blir det sillåda ibland, som Jansons fast med sill. Men det är nog lite mer hardcore.
Om man inte är jätteförtjust i själv sillsmaken, men har förstått fiskens förträfflighet (nyttig, billig, ej-överfiskad osv.). Så skulle jag rekommendera senapspanerad strömming. Gärna med ett uns dijon senap i.
MEN: Sill är en fet fisk och håller inte så länge. Smaken försämras långt innan det är farligt att äta. Färsk sill smakar inte skarpt, om sill har en skarp sillsmak så är den nog inte färsk. Så innan du gör allt för att undvika "sillsmaken" så försök att få tag i färsk nyfångad sill och se om du fortfarande inte tycker om det.
MVH
Magnus