Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  tips koka ramar, tid, grönsåpa  (läst 1862 gånger)

kackelo

  • Inlägg: 189
    • Skåne
    • Solåkra
tips koka ramar, tid, grönsåpa
« skrivet: 28 mar-15 kl 20:28 »
Om man kokar sina ramar själv hur länge ska de då koka för att vara ok?
Vi tänkte inte använda någon kaustiksoda men ev grönsåpa. Någon som har erfarenhet av det? Hur stora mängder grönsåpa?
Får: Finull och Dorset/finull. Höns: Faverolle, Dvärg Kochin, Isbar (endast hönor), Maran (endast hönor), Maran (endast hönor)...och så hundar, katt och bin såklart :)

MariaF

  • Inlägg: 70
  • 3 bikupor, 8 dvärghöns med 2 tupp, odling, växthus
    • Östergötland
SV: tips koka ramar, tid, grönsåpa
« Svar #1 skrivet: 03 apr-15 kl 01:09 »
kokning i 30 min tar bort allt utom amerikansk yngelröta ur honung har jag läst så det kanske är lika med ramar. Varför inte kaustik soda?
/Maria


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

471 gäster, 2 användare
Valpen001, karsan

* Forum

* Om tidningen Åter



- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser