skulle jag också vilja testa! måste väl gälla desamma som för ko- och getost? bara att resultaten blir lite olika i smak och så
I alla fall så tar man antingen och blandar med lite filmjölk, värmer på och väntar på att det skär sig. häll över i en sil (gärna med en tunn duk i så det blir ännu mindre hål) Det är enklaste sättet att göra ost! Smaken blir något syrlig och smakar lite fil dock..
Alternativ två är att köpa ostlöpe, värma mjölken till 37 grader och tillsätta löpen. Låt sedan stå en timme så att ostmassan tar form och lägger sig på ytan, sen vispar du om lite i det så det blir småbitar istället för en stor. Låt stå ett tag så all ost åker ner till botten och häll därefter bort vasslan på samma sätt som ovan. Finns bättre beskrivning i recepttråden!
Alternativ TRE är att göra som med ostlöpen, fast istället ta ättika. Varför det också är ett sätt jag nämner är bara för att ättika brukar finnas i varje kök, är egentligen bara ett fattigmans-alternativ hehe! Dock har jag tänkt på att osten blir lite krämigare med ättika, typ som Philadelphia! Så min favorit är att köra med ättika när jag gör min get-ost