Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Kontakter / SV: Tjejer, se hit! Engångserbjudande!
« Senaste inlägg av Akademiker i gummistövlar skrivet Idag kl. 16:20 »
Hej Norae! Jag har skickat dig ett PM. Ha det bra! D
2
Vaktlar / SV: Nykläckt vaktel utan balans
« Senaste inlägg av wahlgrens skrivet Idag kl. 15:49 »
Ja, tyvärr gick det inte så bra. Jag lät honom vara ett dygn men eftersom ingen förbättring infann sig fick jag avsluta det hela så att han slapp lida. Jag provade att ge honom lite selen om det kunde vara någon sådan brist? Men det gav inget resultat. Om det handlade om det var det i vilket fall som helst för sent. Inget av de andra äggen kläcktes så det kan ju ha varit något annat vajsing också.
3
Bygga och renovera / SV: Renovera badrumsfönster
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 13:04 »
med terpentin avses balsamterpentin. Meningen med att späda linolja med terpentin är att få fäste mellan de olika lagren. linolja utan terpentin är fet,vilket innebär att målar man flera lager utan spädning kan det bli problem med att få de olika lagren att sitta ihop. alltså risk för flagning. klassiskt så börjar man alltid målning med linolja med en halvolja på rent trä. halvolja är hälften linolja hälften terpentin. avsikten är att impregnera virket och ge en grund för grundstrykningen som utförs med linoljefärgen spädd med 20% terpentin,mellanstrykning utförs med 10% spädning och slutstrykning (färdigstrykning) med ospädd färg. förr använde man denna metod både inne och ute med skillnaden att inne använde man grundstrykningen också som slipstrykning. Dvs att man med en pimpsten i den våta färgen slipade virket slätt.Användes på snickerier,dörrar m.m. numera finns slippapper istället och man gör slipningen när grundstrykningen är genomtorr.
läser man dagens målningsbeskrivningar föreslås att måla med färgen ospädd oavsett. det är en helt felaktig info som brukar ge problem utvändigt efter några år.klagomål kommer då på att färgen flagnar,det blir luftblåsor m.m. resultat av en felaktig målningsmetod.
Invändigt brukar det funka då temperatur och väderprövningar är andra inne. Ur arbetsmiljösynpunkt är det också riktigt då terpentin är hälsovådligt.ute har man ju tillräcklig ventilation så det är en annan sak.
Målningsbeskrivning med linoljefärg finns inlagd i Handboken under fasad.

skall man som TS måla om ett fönster med dålig yta rekommenderar jag renslipning/skrapning till rent trä för bästa resultat. Anledning är att man inte vet vilken färgtyp som använts innan. VET man att det är linoljefärg räcker det med att ta bort allt löst. ANNARS är det troligt att det är en alkydoljefärg. En alkydoljefärg har en livslängd på c.a 10-15 år .sedan brukar den flagna och lossa från underlaget. Målar man ovanpå en sådan yta spelar det ingen roll vilken färg man använder.Ytan kommer bara att hålla så länge den äldsta ytan håller. En rätt preparerad yta målad med linoljefärg brukar hålla minst 20 år.med rätt underhåll upp mot 50 år.
var inne på det gamla regementsområdet i Växjö. Jag och en kollega målade där samtliga fönster (tog ett år) i början på 90-talet och de har alltså hållt i runt 23-24 år med minimalt underhåll. Nu var det dags att göra lite mer än bara vanligt underhåll.Men rätt gjort håller de alltså ytterligare minst 20 år . kasernerna är alltså byggda kring 1900 med orginalfönster.Jag kommer dock inte att delta där ,numera pensionär utan stafettpinnen får övertas av ett kunnigt måleri.
4
Kontakter / SV: Konstnär, författare och kvinna söker attraktiv man
« Senaste inlägg av kimo36 skrivet Idag kl. 12:34 »
du är jätte interesant kvinna önskar dig verkligen lyckan . och lycka till med skrivande också jag själv tycker om att skriva men har aldrig satt igång med det på allvar .
MVH
5
Kaniner / SV: När slutar kaniner bli dräktiga?
« Senaste inlägg av Klasb skrivet Idag kl. 12:05 »
kaniner slutar bli dräktiga när du kastrerat hanarna
6
Städ och annan grövre materiel finns ofta kvar bland resterna av gamla hoprasade bysmedjor. Men det är sällan någon ids gräva fram dem för att annonsera ut dem, man får nog leta på dem själv och sedan höra sig för med eventuell ägare om det går för sig att rädda dem.
I värsta fall kan en stor sten med någotsånär plan översida duga som städ. Men i så fall kanske man får bygga upp sin smedja där stenen finns, om den är svår att flytta.

Och i övrigt gäller ju det gamla talesättet "smeden gör sina verktyg själv".
7
Kaniner / SV: Lösdrift, separera hanen?
« Senaste inlägg av Travelerhorses skrivet Idag kl. 11:12 »
Vår hane går lös den tiden han inte parar. Han håller sej nära honorna.
8
Kaniner / SV: Uteburens mått.
« Senaste inlägg av Travelerhorses skrivet Idag kl. 11:10 »
Minsta takhöjd nästa år är väl 90cm. O det mäter dom på lägsta punkt.
9
Kaniner / SV: När slutar kaniner bli dräktiga?
« Senaste inlägg av Travelerhorses skrivet Idag kl. 11:08 »
Min erfarenhet är att dom slutar inte att bli dräktiga men att ungarna dör när kaninen blir äldre.
O dina dv kaniner lever ju på sista åren nu. Dom små kaninerna brukar dö vid 6-7år ålder.
10
Kaniner / SV: Köttkaniner på bete?
« Senaste inlägg av Travelerhorses skrivet Idag kl. 11:04 »
Jag har elnätstängsel. En stor hage som jag släppte in honorna o deras då 8v gamla döttrar.
Dessa problem har uppstått:
Rovfågel attack.
Ungar som jordar dåligt o rymmer.
Honor som gräver sej ut o rymmer.
Betet tar slut.
Kaniner som gör revir o slåss.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser