Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Skinn / SV: Bark garvning?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 15:19 »
Hur gör man en bra barklag?
2
Ekonomi / SV: Bitcoins, ny valuta på nätet?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 15:09 »
Tänk om vi alla skulle köpa och sälja bitcoins istället för att arbeta? Framför allt alla som sysslar med jordbruk, för det är de som släpper ut mest och utrotar mest arter ::)
3
Övrigt om bygga & bo / SV: Vedspisar och Kaminer - myndihetsföreskrifter
« Senaste inlägg av Gorrgel skrivet Idag kl. 14:05 »
Det borde vara som i Norge. Vedspisar och kaminer som är äldre än 1940 får installeras. Sen vet jag inte exakt vad deras lag säger. Dom gör det för att bevara den delen av kultrarvet, men här ska vi utplåna vårt kulturarv och slänga den på tippen. Vem vet, efter det här kanske dom fortsätter med nya lagar som säger att vi inte får använda gamla vedspisar som redan är monterade.

Konstigt att inte öppna spisar ska förbjudas att nyinstalleras.

Jag får ta min spis och flytta till Norge. Den är från 1902 så den är laglig där.
4
Övrigt om bygga & bo / SV: Vedspisar och Kaminer - myndihetsföreskrifter
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 14:03 »
Vad är det för anmälningskrav du syftar på?

Tråden handlar väll om det här?

https://allmogen.org/gamla-vedspisar-snart-ett-minne-blott/

Det rör sig alltså om den förordning som har ändrats och som folk är upprörda över. Anmälningsplikten är en av de saker som den berör, kraven på typgodkännande en annan sak. Det som diskuteras nu är om man måste anmäla byte av eldstad eller inte. Om det inte behöver anmälas, så finns det ingen myndighet som kan ha synpunkter på att man byter ut en eldstad mot en icke typgodkänd dito, och vice versa.
Så den saken är definitivt relevant i denna tråd.
5
Ekonomi / Bitcoins, ny valuta på nätet?
« Senaste inlägg av Toll skrivet Idag kl. 13:27 »


:)

Det går nedåt. Kanske snart dags att köpa?
6
Bröd / SV: Skillnad på electrolux assistenter
« Senaste inlägg av Tännlappen skrivet Idag kl. 13:25 »
Fettet i snäckväxeln ska vara av livsmedelgodkänd kvalitet... Går tydligen att få tag i... Ett exempel...https://reservdelarvitvaror.se/shop/livsmedel-kuggvaxelfett-6338p.html   ....Kan höra med en vanlig affär som säljer maskiner eller googla runt och se om man kan få ett bättre pris...
7
Bröd / SV: Mörkt mustigt bröd?
« Senaste inlägg av kurt skrivet Idag kl. 13:14 »
Det finns ett isländskt sött rågbröd som är mkt mörkt, som inte knådas. Eller jäser :-). Det gräddas i tex hophäftade mjölkpaket i många timmar. I ugn om man saknar varma källor i närheten ;-) jag kan leta ett recept om intresse.


Bakpulver

http://loly.is/rugbraud-seytt/
8
Skinn / SV: Bark garvning?
« Senaste inlägg av fjällfäll skrivet Idag kl. 13:11 »
Man kan barkgarva både läder och pälsskinn. Barkgarva med håren kvar, gör så här: "grovskrapa" skinnet, dvs inte alltför väl. Lägg ner skinnet i en svag barklag ( redan använd barklag eller ny, utspädd med lika mycket vatten).Rör om i badet ofta. Ta upp skinnet efter några timmar och skrapa noga. Hinnorna lossnar mycket lättare och risken att förstöra skinnet är mindre. Lägg åter ner skinnet i badet. Fyll på badet med ny, starkare lag varje dag för att få garvämnena att fästa på/i skinnet. Efter några dagar (ca 3-4) kontrollera att garvningen är klar:Ta upp skinnet,vik dubbelt 2 gånger. Nyp ihop hårt med fingrarna. Vik ut skinnet, Är det vita streck i vecket så är det klart, annars ner i badet en dag till.
Fördelar barkgarvning: lätt att mjukgöra, har lite skydd mot ohyra i pälsen.
Fördelar alungarvning: mjuka fina skinn,  ingen lukt
9
Meka / SV: Dacia Logan
« Senaste inlägg av TEF 20 skrivet Idag kl. 12:48 »
ett bra val. pålitlig och med kvalite. själv har jag avverkat bilar på löpande band sista halvåret,berlingon gick i kok och bedömdes vara för gammal för reparation,inköptes en nybes Mazda 626 kombi som höll en månad. upptäcktes att man svetsat fast bromsoken runt om så det gick inte att byta belägg. nya bromsar runt om bedömdes vara för mycket att lägga på den så den skrotades. Inköpte sedan en riktigt fin Opel Astrakombi,(samma som zafira men lägre).efter 2 veckor kom ett vildsvin i vägen,bilen står här nu och försäkringsbolaget tvekar om reparation,minst 30000 kostar kalaset.
Ett råd angående zafiran,försök skaffa en rejäl grill (grillguard)att sätta fram,fronten består bara av plast som inte stoppar något. "mitt" vildsvin hamnade i motorrummet efter att ha passerat kylaren . krockbalken fram motsvarar inte sitt namn,den viker sig tvärt vilket troligen den är konstruerad att göra.Zafiran är konstruerad lika som astran.
De få veckor jag hade astran kan jag bara säga positivt om,en behaglig bil att köra,praktisk och logisk. Men varför har alla tyskar samma inredningsexpert? svart,svart och svart finns i färgkartan.
Har en Astra också. Går som pendlarbil i avvaktan på utdömande från besiktningen;) Funkar helt ok
10
Bröd / SV: Mörkt mustigt bröd?
« Senaste inlägg av Travelerhorses skrivet Idag kl. 12:29 »
Isländsk bröd låter kul. Ja vill gärna ha recept.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser