Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Uppvärmning / SV: Luftsolfångare: Kondensator mellan panel och fläkt?
« Senaste inlägg av Dobbelina skrivet Idag kl. 02:01 »
Jag är väl först och främst inte ute efter en kondensator i dykartubs storlek, ha ha!  ;D
Bara någon mindre, som skulle kunna absorbera det där surrandet, var min tanke.
Surrandet i sig är förstås inget stort problem, jag la bara märke till det när jag satte örat mot luftutblåset på solluftfångaren.
En liten/lagom konding och en diod hade jag inbillat mig.
2
Spannmål och foder / SV: Vad odla?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 23:07 »
Men 15 ha potatis? Som sagts tidigare, det anser inte jag heller vara att komma lindrigt undan.
3
Frukt & bär / Mullbär
« Senaste inlägg av Staffan Magnusson skrivet Igår kl. 22:59 »
Hej!
Har med stor framgång lyckats få ett Morus Nigra att trivas i min trädgård i Toltorpsdalen, Mölndal. Busken, som jag ska försöka få att mer likna ett träd, är idag efter sex år 3,5x3,5m med en stam på ca 15cm. Så läser jag nu på denna trevliga hemsida att det finns flera sorters Nigra, och jag tänkte att det skulle vara kul att pröva med någon annan sort också när jag nu lyckats så bra med en inte allt för härdig redan. Jag vet dock inte vilken sort jag redan har, bara att det är Nigra, inte Mulle.Hur får jag tag på Black Persian, Chelsea eller Kaester?
Hälsningar, Staffan
4
Höns: Sjukdomar och skador / SV: Röda kvalster nyköpta höns
« Senaste inlägg av Livasandra skrivet Igår kl. 21:55 »
Jag fick tyvärr också med röda hönskvalster när mina höns flyttade in, men hade tur och märkte det snabbt innan det hade hunnit balla ur ordentligt. Såhär gjorde jag (notera att jag är ny på höns, så mina åtgärder baseras på sånt jag läst och hört av andra som har höns):

• Ut med allt ur hönshuset; pinnar, reden, spån - allt som inte är en del av byggnaden.

• Torrstädning - jag ville inte tillföra fukt eftersom kvalstren uppskattar fukt.

• Fyllning av alla skrymslen - alla större och mindre springor fylldes med byggfog för att minimera mängden gömställen för äcklen.

• Nya sittpinnar, nya reden (i plast för att de ska vara lätta att rengöra), foder och vattenautomaten diskades, likaså plastbaljan med sandbadet.

• Jag fick en hink Smite av svärmor, vilket jag pudrade friskt med i spånet, i i redena, i sandbadet, på sittpinnarna, och där väggarna möter golvet. Dessutom kan det blandas med vatten, så jag sprayade tak och väggar kring skruvhål och liknande. Då fick det väl bli lite fukt ändå...

• Jag valde att droppa hönsen med frontline. Inte ett solklart val, men det kändes bäst så.

Efter kanske tio dagar gjorde jag om hela städproceduren igen, bytte alla pinnar, allt spån, allt i sandbadet, diskade det som gick att diska.

Första veckan såg man fortfarande kryp, men sedan slutet på juli har jag inte sett ett enda. Jag tror inte jag blivit av med dem, men jag har åtminstone decimerat antalet rejält.

Numera kör jag Smite i redena och i sandbadet, jag sprayar sittpinnarna med kvalster x, jag har bara spån i redena (inget hö/halm) och ger dem ett medel i vattnet som gör att kvalstren tydligen inte ska kunna tillgodogöra sig blodet de suger från hönsen. Det är inget kemiskt, utan är gjort på bl.a. timjan, renfana och palsternacka. Hensupp+ bio heter det.

Jag vågar inte hoppas på att de är borta på riktigt, men det kändes ofantligt skönt att jag lyckades kväva det relativt snabbt och enkelt. Men nog fasen är det äckligt när man upptäcker dem, tvi vale. Det blev helt klart gråt och tandagnisslan när jag insåg att jag hade fått in dem i det alldeles nygjorda hönshuset  ::)
5
Eltillverkning / SV: Erfarenhet att bo intill vindkraftpark?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 21:53 »
Någon som vet om ljudet är annorlunda om man står 3 kilometer från 6 vindkraftverk- eller 80 vindkraftverk. Spontant känns det som att ljudnivån borde vara högre... men någon som vet?  ???

På så långt avstånd går det inte att skilja ljudet från vindkraftverken från naturligt vindbrus från skogen. Och som regel överröstas vindkraftverken av alla naturliga ljud som hörs då det blåser.
Det rytmiska svischandet som man hör nära ett vindkraftverk försvinner helt och hållet på lite längre avstånd (mer än två gånger tornets höjd), då hörs bara ett jämnt brus som beror av vindstyrkan.
6
Eltillverkning / SV: Erfarenhet att bo intill vindkraftpark?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 21:50 »
Skulle parken byggas nära din stuga? Vad tyckte du om det?

Inte särskilt nära min stuga, över en halvmil därifrån. Men en del av de närmare berörda stugorna hör till samma vägförening osv, så den vägen hörde jag en del prat om saken.
7
Eltillverkning / SV: Erfarenhet att bo intill vindkraftpark?
« Senaste inlägg av Visionaryrealist skrivet Igår kl. 21:33 »
Ljudet avtar nog lite exponentiellt med avstånd men antalet ökar nog ljudet linjärt.

Lite spekulativt men gissar på att avståndet är mer avgörande än antal.

Postat med Alternativ.nu´s app

8
Drycker / SV: Tömmer frysen
« Senaste inlägg av Visionaryrealist skrivet Igår kl. 21:31 »
Ok tack. Skall göra det när jag lyckas rymma från jobbet och åka hem.

Postat med Alternativ.nu´s app

9
Höns: Sjukdomar och skador / SV: knölar på näbben
« Senaste inlägg av Livasandra skrivet Igår kl. 21:22 »
Det har gått bra. Det luktar absolut ingenting om näbben, och även om jag petar eller klämmer lite ovarsamt på knölarna händer ingenting. Min tanke är att hålla knölarna och hennes allmäntillstånd under uppsikt och se så att inget försämras. Förhoppningsvis är det bara så hon ser ut, även om det är lite märkligt  :) Under tiden hon har bott här hos mig har hon inte förändrats, så vad det än är så verkar det inte vara något akut.
10
Tack ni för svar! Va skönt då slipper man oroa sig för det. Ja det här med att vara nybörjare sätter verklighet till alla rädslor, men tur är att det finns så bra hjälp här hos er


Sent from my iPhone using Alternativ.nu
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

248 gäster, 1 användare
simon.arvestrand

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser