Men om man inte vill krafsa ur grishuvuden o äta
då får man betala för 10% gris som man inte vill ha alltså då.
Ja folk får köpa halva grisen.. vil de inte ta hem huvudet så slipper de...
men gris huvudet är ju delat på mitten och det rengörs noga först och sedan kokar man det tills köttet lossnar... sedna kan man göra sylta, pölsa osv...
gammalt hant verk som inte många kan göra i dag...
min mamma gör alltid det till jul...
Så ja de får betala för huvudet... annars så får vi väl lägga på nån krona på priset...
Vi har slaktat grisarna på mindre kontroll slakteri o fick då till baka dem med huvud...
Men slaktades de på Farmek så var det alltid utan huvud i framfötter. för de gick till charken på ett annat transport band... de sa att vi kunde få nåt gris huvud om vi ville men de kunde inte garantra att det var från våra grisar...
På det lilla slakteriet kunde man även få tillbaka levern...
den är ju bra till leverpastejen till jul!!!