Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Krusbär  (läst 3892 gånger)

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
Krusbär
« skrivet: 07 jun-09 kl 20:35 »
Tidigare i våras sprang jag på ännu en gammal trädgård, där fanns ett tiotal olika fruktträd. Och ett stort krusbärsbuskage. Jag har aldrig plockat eller använt krusbär, men jag har en del recept på t ex marmelad, saft och kräm. I en del recept ska man ha omogna eller halvmogna krusbär, i andra recept står det inget sånt. Hur ska det vara...  ???
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

Kabo

  • Inlägg: 248
SV: Krusbär
« Svar #1 skrivet: 10 jun-09 kl 01:53 »
Omogna eller halvmogna bär av de flesta sorter innehåller mer pektin än mogna.
Därför antar jag att det är bra med riktigt mogna till saft men mer omogna till gele eller sylt.

Man kan också köra mogna bär i mixer och frysa in. Jättegott till tårtfyllning eller att balnda i filen.

semlan

  • Inlägg: 195
    • Södermanland
SV: Krusbär
« Svar #2 skrivet: 12 jun-09 kl 19:21 »
För att inte tala om krusbärskräm!  Då ska de vara ordentligt mogna annars blir det kompott  :o
Jag har skrutthus, skräphög och skrotopel. (Loranga, Mazarin och Dartangang)

LasseDalom

  • Inlägg: 1025
    • -
SV: Krusbär
« Svar #3 skrivet: 13 jun-09 kl 12:13 »
De omogna bären är ju ofta lite syrligare, och det gillar jag själv. Bär som är lite för mogna blir gärna för söta tycker jag.

anders 67

  • Inlägg: 500
    • Dalarna
SV: Krusbär
« Svar #4 skrivet: 14 jun-09 kl 11:56 »
Skalet på  krusbär kan bli lite segt i sylt och kräm om bären är för mogna.Det är allså mest en smaksak...
Fjällkor,rödkullor,telemarkskor,SRB-kor,dölekor,holsteinkor, lantrasfår,höns,grönsaksodling

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
SV: Krusbär
« Svar #5 skrivet: 07 jul-17 kl 16:29 »
Jag fortsätter i min gamla tråd...

Hur gör man med saft, där bör man väl ändå ha mogna bär?
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

 

Berberis

  • Inlägg: 1600
    • Närke
SV: Krusbär
« Svar #6 skrivet: 08 jul-17 kl 11:45 »
Jag fortsätter i min gamla tråd...

Hur gör man med saft, där bör man väl ändå ha mogna bär?
Ja, helst. Mogna bär har dessutom mera arom.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

783 gäster, 2 användare
fri, Be

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser