Hej allihopa!
Jag har blivit förtjust av surkål, och tänkte köpa en riktigt kruka för ändamålet från Tyskland, jag har för dagsläget inte jordkällare, men jag har en 175 hög extra kylskåp vart jag tänkte förvara färdig surkål.
Tanken är att köpa 2-4 st 25 liter surkålskrukar, och göra en gång en stor mängd surkål och bevara detta i kylskåpet och hämta från en stor kruka till en liten 1 liter behållare vid behov, kommer detta att fungera?
Vilken temperatur är optimal för färdig surkål att bevara, hur länge kan man bevara?
Vad jag har förstått så risken är för stora krukor att man öppnar och släpper syre för många gånger, eller vad det bakterier?
Jag kommer äta mycket surkål om det bara finns.
Jag är tacksam om nån mer erfaren surkåls-entusiast skulle ger lite råd och tips, hur ska man hantera lite större mängder surkål, tanken är ju att köpa vitkål på hösten när det är billigt och förvara dem till hela året.
Jag har också på gång en jordkällare, men det kommer tar tid, innan dess vill jag får igång syrningen
Alla ide och tips är välkomna
Krukor jag tänkte köpa finns här:
http://www.gairtopf.eu/gartopfe.htmlDär ner finns en GRUN-25 (inhalt 25 liter - grun).
Är det nån som har beställt krukor utomlands?