Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Andra husdjur / SV: Vill bo på landet!
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 17:53 »
Jag har aldrig riktigt funderat över varför de sprätter när man tar upp dem, men kaniner kanske är kittliga under fötterna ;D Jag brukar snabbt trycka dem lite försiktigt mot min jacka så de har något som inte rör sig under sina fötter. En smal barnarm under kroppen får de nog inte riktigt ro att sitta på, då kan rätt många sprätta. Och kaninklor gör rätt ont fastän de inte går så djupt.

Kaniner, och särskilt marsvin, vill man ju inte tappa när man står upp.
2
Övrigt om bygga & bo / SV: Isolera en Tipi
« Senaste inlägg av carljohan skrivet Idag kl. 17:50 »
Har inte en susning om tipis eller hur det fungerar med kondens ... men vanlig isolering är tung. Växthus kan isoleras invändigt med bubbelplast ... inte så tungt ... fungerar kanske ... kanske inte ...
3
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av Skröpeltorparn skrivet Idag kl. 17:22 »
Hej

Kontrollerade just din uppgift om brandskydd. Föreskrifterna finns på nätet: http://www.boverket.se/globalassets/vagledningar/kunskapsbanken/bbr/bbr-22/bbr-avsnitt-5
Vad jag förstår måste det finnas brandavskiljande väggar mellan lägenheter oavsett höjd på huset.

Sen en kommentar om ditt experiment. Test av en bräda är näst intill värdelöst, skall man jämföra två metoder så skulle jag säga minst 5 helst 10 prov av vardera konstruktionen. Med kontroll före att delarna är så lika som möjligt. Det finns  så många variabler du inte har koll på t. ex.  virkeskvalitet, hur brädorna är sågade ur stocken, skikttjocklek på färgen, renhet på ytorna, m. m. Har man ett antal replikat kan man titta på medelvärdet pch variationen inom grupperna och dra slutsatser. Men enstaka prov ger inte mycket information. När senare brädorna torkat skall du då ställa dem i vatten eller simulera hög fukthalt på annat sätt? Eller hur tänkte du visa att din magiska färg släpper ut men inte in fukt ?
4
Övrigt om bygga & bo / SV: Isolera en Tipi
« Senaste inlägg av padus skrivet Idag kl. 17:05 »
Ska du använda sten/glasull så får du nog tänka på hur du avgränsar dig från isoleringen. Visst, det är välventilerat, men isoleringen släpper ifrån sig en del som kliar och är rent av skitkass att få i sig. Brukar vara plast mellan isoleringen och bostadsutrymmet i dagens standardhus och en luftspalt mot fasad. Kan du få till luftspalt på något sätt?

Finns en som är väldigt insatt. Marknadsför sig som tjaeld och är ett riktigt proffs på att sy fina tipis. Finns på Facebook om du skulle råka ha det, eller tjaeld.se
5
Övrigt om bygga & bo / Isolera en Tipi
« Senaste inlägg av Askys skrivet Idag kl. 15:50 »
Hej got folk. ;D

Har suttit och tänkt hur man kan gå tillväga för att isolera ett mer permanent tält, mer bestämt en tipi.
Att bygga en Trä Platform som är isolerad är en början, samt en ''Linner'' och ''Ozan'' verkar vara standard.

Har även tänkt om det kan gå att trycka in ''Riktig'' isolering mellan ytter duken och Innertältet, vet inte om någon vet något om nått sånt? Kan see att det kanske skapa problem med fukt o mögel på ytter duken? kanske finns någon här som vet lite mer.

Har tänkt på samma isolerings rullar/skivor som man använder i hus (sten/glasull) som sen spänns fast mellan: stolparna, Linner'n och Ytterduken. Sen kanske en lite lättare isolering bakom ozanen, men inte för tjock så att man kan ta bort den på sommaren.

Någon som har några tankar kring detta? Känns som om det går så kan man få det nästan like isolerat som ett hus, i minsta fall ett gammalt torp  ;D Hör gärna lite mer synpunkter om detta.

Mvh Rasmus
6
Övrigt om bygga & bo / SV: Vad innebär de nya reglerna för nollenergihus.
« Senaste inlägg av Wybrewel skrivet Idag kl. 15:29 »
Eftersom syftet är att få ner energiförbrukningen tror jag att det gäller alla uppvärmda byggnader, eventuellt undantaget icke bygglovspliktiga. Kallförråd, ouppvärmda lador etc borde alltså vara opåverkade.
Värt att nämnas är också att det gäller ombyggnader och nybyggnation. Det kommer alltså inte bli förbjudet att bo i hus som inte uppfyller normen.

Postat med Alternativ.nu´s app
7
Övrigt om bygga & bo / SV: Ett problem gällande fönster.
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 15:02 »
Vilken är källan till dina påståenden i det här inlägget? Det ser innehållsmässigt ut som om du citerar någon/något, men det finns ingen källa med.

För övrigt så har faktiskt Målarmäster rätt om "plastfärgerna". De är innbär snabb röta för allt trä...

Vi bytte t.ex. samtliga vindskivor på bostadshuset och "flyglarna" (det låter mer än det är, ett gammalt bykhus och ett magasin), i somras. Föregående ägare till gården hade bytt dessa och målat med "modern" färg, för sju år sedan...

här kanske https://gds.se/material/farg/15-myter-om-farg-alkyd-akrylat
8
Övrigt om bygga & bo / SV: Ett problem gällande fönster.
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 14:58 »
Men jämförelsen är mellan en obehandlad bräda och en behandlad på en sida med din US Made mirakelfärg båda nedsänkta i vatten? Vad vill du visa? Att fuktkvoten kommer att bli lika mellan de båda? Vilket kommer bli svaret!???

Nä hela brädan är behandlad (plana, kanter, och ändträ)
9
Övrigt om bygga & bo / SV: Ett problem gällande fönster.
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 14:57 »
Vad har brädans fuktkvot med fönsterna att göra?

Ja det är av trä, vill ha lång hållbarhet på allt trä, min test kommer att ge en indikation på hur mkt mitt sätt klarar av att öka livslängden på trä mot obehandlat, vi vet hur lång tid traditionell metod ökar/minska livslängden. så detta är en test för att se hur mkt fukt man kan få ur trä utan att påverka kvaliten
10
Övrigt om bygga & bo / SV: Vad innebär de nya reglerna för nollenergihus.
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 14:54 »
Här får någon mer kunnig korrigera mig, men vad jag kan läsa ur Boverkets text "Bygg och renovera energieffektivt" gäller det både bostäder och lokaler:

Jag antar (men vet inte) att Friggebod och Attefallshus undantas eftersom bygglov inte krävs för dem på samma sätt.

Postat med Alternativ.nu´s app


Om jag fattat allt korrekt så gäller det bostads hus och inte enskilda villor och liknande, utan bara bostad hus med flera lgh, men malarmasterr kommer garanterat säga att jag har fel :)
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser