Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övrigt om bygga & bo / Markberedning
« Senaste inlägg av knöcklan skrivet Idag kl. 08:13 »
Jag håller på att göra en uteplats nere vid stranden.  Tovigt underlag som tidvis ligger i vatten,  Jag har därför lagt stenar som grund och sedan lagt ett täcke med ca 80 år gammalt sågspån ovanpå.  Vad kan jag göra för att få marken så fast att det är trevligt att sätta dit bord och stolar redan nästa år.  Vad händer om jag lägger på ett lager löv och grus ovanpå? 

Jag gjorde för flera år sedan en stig till platsen.  Då la jag stenar i botten och sedan fyllde jag på med sågspån.  Trots att sågspånen sjunker ihop har stigen hållit sig.  Några stenar har stuckit upp men de har jag tagit bort och fyllt på med mindre stenar och stengrus ovanpå. 
2
Eltillverkning / SV: Letar information om Offgrid El, beräkning/dimensionering mm
« Senaste inlägg av hans skrivet Idag kl. 07:20 »
Halloj Genomströmningsberedare med gasoldrift och gasspis räcker för oss ( två vuxna som lagar alla mål mat på gas spisen och inte värmer något vatten på vedspisen) ganska exakt 40dgr. 295kronor för en p11 på byggmax. Efter 20 år av offgrid väntar jag på..... 1 Att bränsleceller skall utvecklas och finnas tillgängliga med bra priser så att man kan lagra överskott från panelerna i dom och utnyttja den energin senare 2 Att små vinkraftverk skall förbjudas i inlandet då de inte fungerar och blåser sönder pågrund av turbulenta vindar (iden att vindkraftverket skall göra jobbet på hösten då panelerna går ner i effekt  är suverän, så bra faktiskt att man bör nog ha två års fängelse för dom som säljer dom....) 3 Att elverken äntligen skall utrustas med bränslesnålare motorer då tekniken finns i tex bilar (kommer 2019 lagkrav) 4 Att skräckslaget sumera elverkskostnaden för vintern 2017-2018 då vi installerade diskmaskin 2017( 2016-2017 5000kronor)....en underbar pjäs om man lagar alla mål vid spisen. Ett tips då denna offgridvärld inte är någon annans offridvärld lik måste man testa sig fram, Jag har haft och slitet ut ett flertal olika elverk men hamnat på Honda 2,0eu det drar kopplat mot min vicron multiplus 120-24-5000 0,66 liter i timmen och producerar 40amp 24volt tror inte det blir så mycket bättre om man tänker kvalitet (driftsäkerhet) bränsleförbrukning, miljöpåverkan hej hopp
3
Övriga annonser - önskas / Vedeldad bykgryta
« Senaste inlägg av hayduke skrivet Idag kl. 04:06 »
Hej! Jag söker en vedeldad bykgryta, åtminstone 50 cm i diameter. För vaxhantering för min biodling.
4
Mejeriprodukter / SV: pris för hemkärnat smör
« Senaste inlägg av kurt skrivet Idag kl. 03:56 »
Mannerström, det är han som säljer Bearnaisesås gjord på rapsolja!

http://www.orneborgs.se/produkt/108/bearnaisesas.html

"Rapsolja, vatten, dragon, äggulepulver, schalottenlök, rödvinsvinäger, salt, dragonvinäger, körvel, morotskoncentrat, vitpeppar, cayennepeppar, smörarom, antioxidationsmedel (E322 (sojalecitin)), färgämne (E160a), maltodextrin."
5
Kor / Felsökning av elstängsel med reflektometer
« Senaste inlägg av Roblil skrivet Idag kl. 00:51 »
Hej, lägger denna tråd här för jag tror det finns mest erfarenhet av elstängsel under kor.
Vi har utegrisar som går på el och ett hjorthägn med eltråd på insidan. Grisar som bökar och hjortar som stångas genom stängslet är ett giftigt recept för att hålla bonden sysselsatt med felsökning i tid och otid. Med flera kilometer stängsel blir det ofta väldigt mycket tid. Ett av de vanligast problemen med hjortarna är att eltråden jordar i nätstängslet. Sker det på flera ställen blir det ett helvete att felsöka. Jag håller på att sektionera eltrådarna med brytare på olika ställen för att underlätta felsökningen men jag har också har funderat på om en reflektometer skulle kunna vara ett hjälpmedel som sparar arbete. Finns vad jag förstår numer lättanvända instrument för några tusen. Är det någon som har erfarenhet att jobba med en sådan?
6
Grisar / SV: Vaccin mot galtlukt
« Senaste inlägg av Roblil skrivet Idag kl. 00:37 »
När vi slaktat vår först gris (galt) och två i hushållet knappt kunde äta av den sa vi "aldrig mer en okastrerad galt". Vi har framgångsrikt vaccinerat våra galtar och fått bra råd från företaget som säljer vaccinet till apoteket. Köttet blev mycket fint. Det finns dock en hake, minsta förpackning 500 doser och kostar över 6000:- Det är inte riktigt anpassat till den som vill föda upp 10-20 grisar per år.
7
Mejeriprodukter / SV: pris för hemkärnat smör
« Senaste inlägg av tropfrog skrivet Idag kl. 00:35 »
Vad det kostar dig och vad det går att ta betalt har inget samband. Mitt tips är att börja högt och sen sänka lite åt gången till du hittat rätt nivå. Vad som är rätt nivå kan också skilja mellan olika platser. Man vill så klart få ut så mycket som möjligt för sitt slit, men inte så mycket att volymerna blir lidande.

En vän säljer smör av lätt syrad grädde till Mannerström. Livnär sig själv och sin familj på det. Men de använder en maskinell kärna. Inte tryckluft som den industriella tillverkningen använder. Med rätt koncept går det att leva på det mesta. Handkärnat smör går nog också att leva på, men det är mycket jobb.

Jag har jobbat med prissättning i 10 år.

Mvh
Magnus
8
Skogsbruk / SV: Tips på dragsele som passar människa?
« Senaste inlägg av WP skrivet Idag kl. 00:00 »
Jag vet inte hur tungt jag dragit, men om jag har orkat dra släden framåt så har jag inte haft några problem att köra nedför. Segerbadenpulka med skacklar. Har i o f inte haft något självändamål att dra så tungt som möjligt utan mer att få med mig så mycket som möjligt och ändå hålla god fart.


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu
9
Brukshästar / SV: Behöver bli av med shettis, vad gör man?
« Senaste inlägg av WP skrivet Igår kl. 23:37 »
Kajsa, Varför är det akut just för att betet är slut? Foder till en shettis kostar inte många kronor. Är det tillsynen som är problemet? Att verka hovar kan vara en större kostnad än fodret. Antar att avlivning är sista utvägen och inget man önskar om man blir sjuk.

Varför har den inga papper? Är det pass du menar, bara för att vara säker.

Dom flesta hästar är svårsålda idag. Jag har inte uppfattningen att det skulle vara svårare att sälja en shettis. Ofta duckar köpare om det är billigt eller gratis för man anar problem. Jag måste få veta lite mer om jag ska kunna ge råd.

För g-ds skull, ha kvar förståndet och skicka inte en häst på bil till slakteri och jägare är inte särskilt bra på att skjuta hästar. Dumheter, behövs det hjälp med avlivning som sista utväg så finns det bra människor som kan hjälpa till med det på ett bra sätt, och det behöver inte kosta.

Men varför inte höra med Svenska Hästars Värn först?


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu
10
Hushåll / SV: Fiber installation - ska man eller ska man inte?
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Igår kl. 23:28 »
Jo, det är jag tacksam för.  ;)
Men prislistorna från de olika internetleverantörerna är väl desamma oavsett om man är Vild eller man är lugn och tam? Eller menar du att de har en högre tariff åt just dig?? Det låter intressant minst sagt.

Nu går du in på persondiskution, dock är det inget som förvånar mig.
Jag har en annan syn på saker och ting, vilken är som en vagel i ögat på dig.
Du får helt enkelt lita på att vår kostnad för internetanslutningen har blivit dyrare när vi kopplade in oss på fibern.
Främst då vi inte kunde släppa på den mobila möjligheten.

Tariffen skiljer mellan bolagen och hur fibernätet ägs lokalt.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

323 gäster, 11 användare (4 dolda)
Klasb, beyla, PellePutt, Abica Jessica, Kronhjorten, Heather, Idd

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser