Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Andra husdjur / SV: gräskarp=ätlig?
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 15:15 »
När jag var liten fångades sutare i en dyig sjö. Om den tillagades direkt så smakade den dy. Men om den förvarades (levande) i ett badkar eller annat kar med vatten ett dygn innan den blev mat så försvann dysmaken.
2
Bygga och renovera / SV: Renovera laserade fönster
« Senaste inlägg av carlzzon skrivet Idag kl. 15:01 »
Nej,vill ha det mer blankt och hållbart.Olja är nog bra men vill ha längre tid på blank/fräsch heten
3
Övrigt om odling / SV: Torktålig odling
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 14:34 »
Täckodla,   Jag har rekordskörd av gurkor, löken växer så det knakar och morötterna blir nog moster.
Vattnat har jag gjort men ytterst beskedligt.
Potatisen går som fan den oxå, satte inte någon i år och dom har bara fått regnvatten. Dom bäddarna ligger mer eller mindre i träda med nästan 20 cm tjockt lager täckmatrial på.
4
Bostad finnes / SV: Plats i lantligt kollektiv utanför Falköping
« Senaste inlägg av bohembohem skrivet Idag kl. 14:34 »
Jag kollar sällan den här sidan så ring gärna för säker kontakt 0704211817 / Andreas
5
Bostad finnes / Plats i lantligt kollektiv utanför Falköping
« Senaste inlägg av bohembohem skrivet Idag kl. 14:32 »
Pga återbud finns det nu nya möjligheter att flytta in i det stora fina huset på 160 m2. Den eller dom som flyttar in får tillgång till sitt egna privata utrymme där man kan låsa om sig då endast kök, badrum och tvättstuga är gemensamt och står till förfogande för mig och ev annan hyresgäst.

Vi som bor här nu är jag Andreas och Fredrika och Aaron med sina två barn på tre och fem år. Jag bor i en vagn och dom bor i sitt jättefina nybyggda stora tinyhouse på tomten.

Vi söker hyresgäster som precis som vi tilltalas av en alternativ livsstil och ett eget privat boende men med möjlighet av att vara social när man vill. Här får alla vara sig själva och bete sig precis hur man vill så länge man respekterar andra och följer sveriges rikes lag.

För mer info kolla länken:
https://www.facebook.com/Yllestad-miniby-161421521158282/
6
Övrigt om odling / SV: Torktålig odling
« Senaste inlägg av christelle skrivet Idag kl. 13:53 »
Växter i svackor, växter som inte står i full sol, växter som står nära ytligt vatten, växter i vattenhållande jordstruktur och växter som täckodlas om de fått vatten innan täcket lades på, klarar sig generellt bättre i torkan. Det är bra med stora temperaturskillnader mellan natt och dag, varm dag och kall natt ger mer dagg.
7
Övrigt om odling / SV: Torktålig odling
« Senaste inlägg av Taina skrivet Idag kl. 13:37 »
NU får det vara nog med vattnande även för min del. Har samlat täckmaterial som bör hjälpa de växter jag är mest rädd om. Täckning går ju bra i år då mördarsniglarna för en tynande tillvaro annars kryllar det av dem här på området och täckning har inte varit möjlig utan besvär. Tyvärr har jag ännu inte hunnit skapa det mikroklimat som krävs på min utsatta lott. Lerjord är en välsignelse.

Så Perilla klarar sig bra utan vatten, intressant. Men enbart sodaört, perilla, smultronspenat och haverrot låter lite torftigt i kökslandet.

Jag har fått en ny lottgranne som växt upp i Estland med en mamma som var agronom. Min lottgranne vattnar nästan inte alls eftersom hon är van vid att snåla på vattnet som de fick betala dyrt för per liter. Jag kan nog lära mig en del av henne! En tur ut i naturen kan väl också ge tips till växtval.

Jag har inte erfarenhet av vattenbrist och torka och väntar med spänning på växtförslag i detta inlägg.
8
Bygga och renovera / SV: Renovera laserade fönster
« Senaste inlägg av Lingonberry skrivet Idag kl. 12:46 »
Har du provat att helt enkelt bara olja in dom med en ofärgad olja?
9
Övrigt om odling / SV: Torktålig odling
« Senaste inlägg av Lingonberry skrivet Idag kl. 12:40 »
Jag läser att du redan täckodlar i krukorna, det var ju bra Jag tänker kring täckodling som det främsta odlare behöver praktisera då vattenresurserna är begränsade. Har du smakat smultronspenaten förresten? är den odlingsvärd?


Ja, jag har smakat den, har haft den nu några år. Man ska inte tänka bär när man äter den röda klumpen, utan grönsak (den är ju nära släkt med quinoan), lite söt gräsaktig smak. Bladen är som spenat.

Det är inte en växt för den som vill ha raka raden och var sak på sin plats, eftersom den självsår sig hejvilt. Men det är inte ett ogräs som tränger ut andra saker, utan växer glatt tillsammans med jordgubbar, potatis, vitlök osv. Jag gillar den eftersom det är en växt som sköter sig själv.
10
Bygga och renovera / Renovera laserade fönster
« Senaste inlägg av carlzzon skrivet Idag kl. 11:48 »
Tänkte snygga till mina brunlaserade fönster och undrar om någon har tips hur man får dom snygga igen.kan man blanda lasyr och lack och få dom snygga.Mottager gärna bra tips.Rolle
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

345 gäster, 12 användare (2 dolda)
malinski_, Oskari, killenigrillen, Annett, skräptanten, Fundersam, Ett svart får, Mahok, Kirja, ca

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser