I detta läget hade jag väntat ett år och gått en kurs under vintern och fått i ordning på en bi lokal och skapat ett kontaktnät.
Hur man än vrider och vänder på det så behöver du någonstans att slunga på och en slunga, på vintern behöver du kunna förvara mtrl.
Kan inte annat än att hålla med om att det behövs göras en del förberedelser för att komma igång.
Sedan så bör man fundera en sväng på vilket syftet är med biodlandet.
Vad får det kosta att komma igång.
Har man svårt att få till det med slungrum av olika anledningar så kanske man skall omvärdera vilket skötselsystem man skall jobba med.
Jag personligen har funderat till och från under väldigt många år på biodling men förkastat det var gång beroende på att det krävdes alldeles för mycket med utrymme och utrustning.
När jag upptäckte topplistkupan så var det precis som att frälsaren lom eller nått.
Förutom kupan som innehåller allt bimatrial så klarar man sig med några hinkar och en sil.
Ingen slungning utan man krossar kakorna och silar.
Självklart så innebär även denna formen att man när/om mängderna ökar att man investerar i utrymme där man hanterar honungen och att behovet av extra utrustning ökar.