Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fryst purjolök  (läst 6375 gånger)

Gilbert

  • Gäst
Fryst purjolök
« skrivet: 20 maj-16 kl 19:46 »
Jag frös in blötlagd skivad 5mm purjo. Det som är grönt blev lite hårt om man steker purjon.
Nu fräste jag på hög värme så att vattnet dunstade och stekte sedan i smör.
De vita ringarna gå att äta och smakar fortfarande purjo medan det gröna blir lite hårt.
Fryst purjo passar kanske bättre till grytor och soppor.
Men att äta egen purjo i Maj känns annars ok, det går inte utan att ha sparat även om den ser lite vattenskadad ut.
« Senast ändrad: 20 maj-16 kl 20:12 av Gilbert »

Skogsvilde

  • Inlägg: 16941
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Fryst purjolök
« Svar #1 skrivet: 21 maj-16 kl 00:32 »
Jag tänker mig att lätt förvälld och avrunnen skulle vara betydligt bättre.
Då "spränger" man juh de vätsekbärande cellerna.

E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

Gilbert

  • Gäst
SV: Fryst purjolök
« Svar #2 skrivet: 21 maj-16 kl 03:59 »
Man kanske skulle koka en buljong med lite baser typ purjo och frysa in för att sedan använda till soppor och grytor. För fryst gryta och soppa förstör inte purjon eller andra grönsaker.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

741 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser