Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övriga annonser - önskas / Ekologiska ägg köpes
« Senaste inlägg av Retrokvinnan skrivet Idag kl. 12:17 »
Jag vill köpa ekologiska ägg från höns som inte är utfodrade med fiskmjöl. Har någon sådana? Behöver 50- 60 st och reser gärna en bra bit för att hämta dem.
2
Trä / SV: Såga stängselstolp av lärk
« Senaste inlägg av KaninOdlarn skrivet Idag kl. 12:07 »
Tack för svaret.
Det kanske blir att gå upp lite i diemension, för att ha sprickbildningsmarginalen på sin sida. Hur länge har du använt dina stolpar KlasB?

Mvh


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu
3
Andra husdjur / SV: Dräktig katt?
« Senaste inlägg av Dude Dudi skrivet Idag kl. 11:53 »
Hej ja det kan ha vart fullt möjligt att hon kan ha gjort med barn... Vi tänkte ju sterilisera henne för ett litet tag sedan och fixade tid tills hon va exakt 6 mån, men nu ser ju magen så suspekt ut att vi avvaktar och har henne inne.. hennes sätt att mysa har blivit annorlunda, innan var hon på mej hela dagarna och pratade o skulle tutta o va nära, nu kan hon sova mitt på golvet och följer knappt efter längre. Hur långt gången kan hon vara isåfall? Så vi får hålla koll. Tuttarna är rätt rosa och står ut som knappar fast ändå små ännu...
4
Trä / SV: Såga stängselstolp av lärk
« Senaste inlägg av Klasb skrivet Idag kl. 10:11 »
Lärk är väldigt bra som stängselstolp, nästan lika bra som ek.
jag sågade ut stolp i dim 75x75.
nackdelen är att lärk spricker snett av, inte rakt som alla andra träslag. på något konstigt sätt går fibrerna inte i längdriktningen.
när stolpen spricker eller går av blir det väldigt otäcka vassa stickor.
jag har aldrig prövat att klyva lärk på samma sätt som ek. som sågad stolp är lärken utmärkt
5
Trä / Såga stängselstolp av lärk
« Senaste inlägg av KaninOdlarn skrivet Idag kl. 09:20 »
Är det någon av er som gjort egna stängselstolp? Har en del lärk på min skog som jag tänkte experimentera fram några stängselstolp av. På grund av att de är ett något "röttåligare" träslag tänkte jag testa. Vet dock inte om det är ogjort om man klyver kärnan, är det bästa att ha kantad helstam i rätt dimension? Tänkte typ 50x50mm. Bolla lite idéer vet ja!

Mvh


Postat med Alternativ.nu´s app
6
Övrigt om höns / SV: Dessa tuppar
« Senaste inlägg av ojkooj skrivet Idag kl. 09:10 »
Vi har samma problem med en tupp. Nu när jag var ute på morgonen för att öppna åt dem flög han på och bet i mina jeans. I vårt fall är det faktiskt den mindre tuppen som blivit den mer aggressiva.

De två tupparna som vi har kom till världen med en dags mellanrum i äggkläckaren där den sista var så liten att vi inte trodde den skulle överleva. Dessutom lite missbildad med bara 4 klor. Nu är den lilla den mest dominante.

Lilltuppen (den dominante) ligger närmst grytan men har fördelar. Håkan gav sig på mina jeans och jag tror inte det beror så mycket på illvilja som kåthet. Men han har inte börjat para sig än. Inte med hönsen i alla fall. Han har börjat gala ett dovt kort skrällande. Ganska skönt. Inget som stör grannarna.

Självklart slår jag inte Håkan men han väger 5 kilo + så när han rusar in i benet är det inte utan att man tappar balansen lite grand. Jag var på väg bort från honom när jag kände spindelkänslan och parerade påflygningen med en fösande spark han skrek till och for ned i marken. Han blev paff tror jag och i just nu på morgonen så har han inte kommit igen i alla fall...7
Getslakt & tillvaratagande / SV: Bockslakt
« Senaste inlägg av skräptanten skrivet Idag kl. 09:00 »
Men utan att lägga någon värdering i det så är min kommentar skriven i rationell ton, vill man bli av med(läs skänka) husdjur för man tycker man har problem med dem då är det inte läge att  börja ställa krav för då får man stå där med sina problemdjur.

Vad som händer med djuren sen behöver inte jag bry mig om.

Sen vet ju både du och jag Skräptanten hur verkligheten ser ut.
Mmm, jag vet det, det är därför jag skrev som jag skrev.
Att skänka bort djur är förkastligt, för det är bortskänkesdjur som löper risk att få halsen avskuren utan föregående bedövning. Är det ett djur en inte kan/vill behålla så får en 1: sälja det, och ta tillräckligt betalt, eller 2: slakta det på lagligt sätt. Om en ger bort ett djur, visar en direkt att det här är ett djur som jag inte räknar med att få betalt för, eftersom det är något lurt. Jag tillmäter inte djuret något värde.

Och vad som händer med de djur en gör sig av med är i högsta grad ens egen angelägenhet  >:( ! Verkar något skumt, eller personen oseriös, vill jag inte sälja djuret ens om personen kommer med den begärda köpesumman kontant.

pytte, det glädjer mig att ditt bockproblem har fått en bra lösning!
8
Bostad sökes / Manskapsbod på jul
« Senaste inlägg av Marialundqvist@live.com skrivet Idag kl. 08:57 »
Söker en manskapsbod  på jul  biligtPostat med Alternativ.nu´s app

9
Drycker / SV: Kaffe från Etiopien
« Senaste inlägg av Sam skrivet Idag kl. 07:49 »
Hej,

Jag har planer på att köpa råkaffe 50-100kg från Etiopien men vet inte riktigt var jag ska vända mig. Finns det någon som vet några grossister i Sverige som säljer kaffe som producerats på ett bra sätt?

//sven

Hej Sven
Jag säljer just nu rostade kaffe som är direkt importerad från Etiopien, kvalitet kaffe, Grad 1. Om du intresserad kolla hemsidan: www.samimpoexpo.se
MVH
Samuel
0762891323
10
Höns: Boende/hägnad / SV: Utan el
« Senaste inlägg av Trollmor skrivet Idag kl. 01:19 »
Om det är hyfsat nära till hönshuset, så kan man värma stenar inne, och lägga vid vattnet.  Eller i det.  Eller saltvatten i täta flaskor, går ju också bra att ha med sig.  Fridhemmets tips att lägga dem i vattnet, hur funkar det för en liten hink lagom för höns?
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser