Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Fröken Krus-mynta skrivet 28 aug-17 kl 19:51
-
Hur länge fryser ni era bär innan ni tillagar dem? Har läst allt mellan 1 dag till 1 vecka...
Och plockar ni dem först när alla är svarta? Jag måste vara lite snabb för mina höns flyger upp i busken och käkar allt vad de förmår [emoji28] ( Dvärghönsen dvs.)
Postat med Alternativ.nu´s app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94475)
-
Ingen som vet? :-)
Postat med Alternativ.nu´s app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94475)
-
Et dygn borde väl räcka.
-
Det är ju en enzymatisk process, men det händer ju inte mycket förrän de sedan tinar. Nedfrysningen gör ju bara att celler expanderar och spricker, vilket låter enzymerna komma i kontakt med kolhydrater som sedan kan brytas ned till kortare socker molekyler
-
Hej! Jag fryser dem för att de ska hålla ett helt år. Men det kanske har en positiv effekt också på näringsupptaget sen.
Men sen tar jag fra en näve då o då, tinar i lite vatten, mixar med mixerstan, låter rinna igenom duk o sen "huttar" då o då.
Jag vill inte hetta upp för att bevara vitaminerna.
Men jag brukar plocka dem helt svarta och det brukar vara i september-oktober- (november).
Lycka till!