Gammal tråd men jag tycker jag kan tillföra litet till informationsdatabanken...
Jag varmröker mest kött och följande sorter har jag använt:
-Mesquite (träd från texas, speciell smak, paras bäst ihop med nötkött)
-Hickory (en favorit för många, själv har jag fått avsmak för den, metallisk smak om den röks för starkt)
-Äppel
-Körsbär
-Ek
Inte provat:
-Pecan
-Bok (Beech) har jag aldrig provat men det finns att köpa...
Äppel, körsbär, mesquite det är mina favoriter, inget fel på Ek heller. Jag har nu även en massa europeisk ek och bok (snickarvirke) så här finns något att göra med spillbitarna... Och helst inte i spånor utan ordentliga bitar, spånor så röker till mkt och snabbt medan en ordentlig bit röker en längre stund och inte lika intensivt.
Nuförtiden är det enkelt att få tag i rökved att slänga på kolen via Weber, jag hittar det jag behöver på Motonet i Finland, finns säkert i Sverige också på liknande affärer.