Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Kontakter / SV: Gemenskap med regelbundna träffar
« Senaste inlägg av Hantverkare92 skrivet Idag kl. 21:21 »
Vore kul men blir väldigt långt, bor i Dalarna.
Lycka till!
2
Redskap, verktyg och maskiner / Honda f400 remskiva.
« Senaste inlägg av Timpan89 skrivet Idag kl. 21:17 »
Hej
Har fått tag på en gammal honda f400 med slåtterbalk.
Men saknar remskivan som ska sitta på kraftuttaget.
Är det någon som vet vart man kan få tag på en sådan?
3
Oj.... Sorry!

Såg detta först nu... Hade helt tappat det!

Höra v dig om det fortfarande är aktuellt!

/ Jörgen

070 266 30 25
4
Jag har funderat lite efter ha läst denna tråden och tycker en aspekt saknas. Alla verkar se det som självklart hur viktigt det är att få fler ungdomar att hålla på med biodling. Är det viktigt? Är inte det viktiga att vi har fler bisamhällen i Sverige? Och vems ansvar är det att lobba för det?

Håller med dig,
Visst skulle det bara bra om fler ungdomar vill ägna sig åt biodling men samtidigt så skall man nog se till hur verkligheten ser ut för dom flesta ungdomarna idag.  Där många har planer på gymnasium som med stor chans ligger på annan ort och sedan så hägrar eftergymnasiala utbildningar.
Och för många en osäker arbetsmarknad och stenhård bostadsmarknad.

Därför tror jag att det är viktigare att medvetandegöra ungdomarna att biodlingen finns som hobby och kanske sysselsättning.
5
Jag har funderat lite efter ha läst denna tråden och tycker en aspekt saknas. Alla verkar se det som självklart hur viktigt det är att få fler ungdomar att hålla på med biodling. Är det viktigt? Är inte det viktiga att vi har fler bisamhällen i Sverige? Och vems ansvar är det att lobba för det?
Ser man det rent samhällsekonomiskt så skulle antagligen en fullständig skattebefrielse av småskalig biodling upp till kanske 100 samhällen ändå vara lönsam totalt sett, trots de förlorade skatteintäkterna. Biodlarna själva borde lobba mycket mer kraftfullt, och betona nyttan som biodlingen gör. Då skulle det bli  fler biodlare, fler bisamhällen, levande landsbygd.
6
Redskap, verktyg och maskiner / SV: grävmaskin...
« Senaste inlägg av Brukspatronen skrivet Idag kl. 20:41 »
Min praktiska erfarenhet av skogsmaskiner och moderna lastbilar, mm är att när maskiner med modernare konstruktion är slutkörda så får man en kedja av saker som rasar efter varandra, detta är som regel inte lönsamt att reparera på en maskin som används i riktiga entreprenadjobb, därför skrotas de ut och säljs billigt.
Det kan ligga mycket i det. Jag tror inte vi kommer ha så många femtio år gamla maskiner som rullar om femtio år som vi har idag direkt.
7
Övrigt om bygga & bo / SV: Räkna ved m3
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 20:12 »
Tack Magnus
Jag bor i Bergvik, i skogen. Till och med själva säljaren säljer i Bergvik. Jag köpte blandved, långved, 200 kr / kbk. och betalade 700 kr för frakt, några kilometer i från mig

Om man då räknar lite på vad du förväntar dig att det blir när du travat så hamnar du på ett kbm-pris på 342 kr.
Det är inget överpris. Men inte riktigt billigt heller.
8
Getsjukdomar, skador & juverproblem / SV: Hur ta bort öronmärke?
« Senaste inlägg av olivia.k skrivet Idag kl. 20:06 »
Jag tycker det låter som att ni måste ta bort märket. Det är bara att sätta dit en sax och klippa upp det och vrida ur det. Jag har klippt bort mircro-märken själv men bäst är om man är två så en kan hålla i djuret och den andra klippa.

Att söva en get bara för att ta bort ett märke känns väldigt onödigt och dyrt. Om ni inte kan själv kan du fråga någon annan som har vana att ta bort märken.
9
Bostad sökes / SV: Hus på landet sökes
« Senaste inlägg av simon.arvestrand skrivet Idag kl. 19:54 »
Hej!
Jag har en liten gård mellan Vimmerby och Västervik som jag i första hand vill sälja men kan även tänka mig att hyra ut.
För mer info maila mig: jl22iz@hotmail.com

Mvh Jenny

Har skickat dig ett mail. glömde dock namn m.m i mailet med hoppas du ser vem det är ifrån på mailadressen. är så van vid min mailsignatur på jobbmailen så jag missar det privat.
10
Grönsaker / SV: röd trädgårdsmålla
« Senaste inlägg av christelle skrivet Idag kl. 19:51 »
Jag fick några plantor av en vän och de fröade av sig och kom tillbaka i flera år så de var lättodlade, dock verkar de ha försvunnit nu. Frö finns här:
https://www.impecta.se/sv/artiklar/tradgardsmalla-rod-ruby-red-.html
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser