Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Nilsjohan tryckkokaren Lisa  (läst 1541 gånger)

ensamhet

  • Inlägg: 3969
    • Lappland
Nilsjohan tryckkokaren Lisa
« skrivet: 01 aug-16 kl 10:25 »
Någon som vet om den funkar bra?
Är den lämplig att använda i en husbil. för att korta ner tiden för matlagning?

Har hört att det finns ett galler som tillbehör, vad har man det till?
Någon som har ett galler över?

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Nilsjohan tryckkokaren Lisa
« Svar #1 skrivet: 01 aug-16 kl 10:39 »
"Gallret är lämpligt att använda vid kokning och bräsering av av helt kött och fågel"

http://www.hammar.se/mat/wp-content/uploads/2010/09/Lisa.pdf

ensamhet

  • Inlägg: 3969
    • Lappland
SV: Nilsjohan tryckkokaren Lisa
« Svar #2 skrivet: 01 aug-16 kl 10:41 »
"Gallret är lämpligt att använda vid kokning och bräsering av av helt kött och fågel"

http://www.hammar.se/mat/wp-content/uploads/2010/09/Lisa.pdf


Antar man lägger det i botten, för att det inte ska fastna?

torbjorn

  • Inlägg: 13750
    • Medelpad
SV: Nilsjohan tryckkokaren Lisa
« Svar #3 skrivet: 01 aug-16 kl 12:55 »
Precis. De gamla Flex-Seal-tryckkokarna från 60-70-talet har en perforerad plåt som ska ligga lös i botten, såvitt jag har förstått så är meningen att den alltid ska ligga där för att minska risken att något bränner fast.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

800 gäster, 2 användare
von tratt, Lill-Tuva

* Forum

* Om tidningen Åter



-  Nya tidningen "goare" att läsa. Innehållet lika intressant som det varit de 14 år vi haft den. Lycka varje gång den kommer i lådan ! :-D
/Magdalena Gustavsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser