grovsalt i en vecka, mängden salt är 'ointressant så länge det är tillräckligt
Bädda in låret i grovsalt och lägg det på en rimlig saltbädd på ett fat/bricka kontrollera dagligen så att låret ej ligger i köttvätska.
Bädda in låret vid behov så att det alltid är osmält salt på ytan.
Man kan med fördel lägga en tyngd (1kg) på låret och vända på låret med någon dags mellanrum.
Jag skulle hänga låret öppet och 'svalt'.. mellan 10-15grader inomhus och hyfsat torrt (vilket det ändå är vinter/vår).
efter 1,5-2 månader börjar det nog bli klart.. Är det inte 'riktigt' klart, så skivas man den tunt och lägger ut skivorna inomhus, så är det fantastiska snacks efter ett dygn
Jag skar bort så mycket av fett och ytligamuskelhinnor som jag kunde innan saltning, bortagning av muskelhinnorna påskyndar torkningen avsevärt, och fett har bara risken att bli härsket, men rent utseendemässigt, så kan det vara snyggare att behålla muskelhinnorna..