Hej
Är det någon som har uppdaterad information om hur det fungerar med köttlådor?
Vilka slakterier i småland godkänner återtag på det sättet?
Vad kostar det?
Behövs något tillstånd? (t.ex. för lagring och/eller försäljning av livsmedel?)
Lättaste sätt att nå ut?
Krav på lokal där man säljer lådorna?
Kan man få tillbaka vad man vill, dvs både malet, olika styckbitar osv eller är det bara styckbitar som gäller och sen får kunderna jobba vidare med den bit dom köper?
Får man välja storlek på lådorna? (har hört något om att det bara är stora lådor som gäller?)
Vilken eller vilka perioder är bäst och sämst att sälja lådor själv?
Annat man bör veta?
När det gäller de överiga frågorna så får du kolla runt med slakterier i närheten, hur dom jobbar.
Allt beror på vad du vill betala för styckningen. De flesta kan nog erbjuda finstyckning och vacuumpack, men då kostar det. Vanligast är en lite mer grovstyckning, där kunden sen gör klart själv.
Folk har så oändligt många önskemål, så det är hopplöst att göra nåt som alla blir nöjda med. I så fall måste du bygga en godkänd stycklokal och stycka helt på beställning. Men då ska man ju kunna det också.
Nå ut gör du med en annons på Blocket. Bästa tiderna är höst och vår, och grillsäsongen.
Rik lär du däremot inte bli.. i synnerhet nötlådor säljs ju i varenda buske nu.
Priserna på nöt ligger väl mellan 100-140 kr/kg för färdigstyckat. Gris behöver man ha 75 för, men det får man knappt eftersom det finns en massa bönder som säljer svart för 35-40 kr.
Slaktkostnaderna låg när jag höll på, på 5 + 5 kr för slakt och styck av gris, men det har nog stigit lite nu. Nöt kan vara avsevärt dyrare eftersom det ska hänga på slakteriet ett bra tag, och sånt kostar.