Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Äggvita tunnare ibland, varför?  (läst 2179 gånger)

kackelmann

  • Inlägg: 443
    • Skåne
Äggvita tunnare ibland, varför?
« skrivet: 31 jan-15 kl 10:28 »
När jag kokar ägg från de egna hönsen så har vissa ägg efter kokning en märkbart mer genomskinlig vita. Den är absolut inte genomskinlig men den är gråare och känns tunnare än de som jag betecknar som normalt vita.  Känns som de luktar lite mer unket med.

Nån som har upplevt liknande? Vad kan det bero på? Dålig foderblandning?
Har sussex, åsbo- och blommehöns (ej blandras utan tre olika raser alltså) och jag ser det här fenomenet hos alla tre olika hönsens ägg, så det känns inte som det är bundet till rasen.
Blommehöns, kaniner, häst, gårdskatt, hundar, lantrasbil

 

Karlsdotter

  • Inlägg: 1466
    • Ångermanland
SV: Äggvita tunnare ibland, varför?
« Svar #1 skrivet: 31 jan-15 kl 10:45 »
Gamla ägg.
Brukar gå att se tydligt då man ska steka. På helt färska ägg är vitan mindre utfluten och högre än på äldre ägg.

Weasel

  • Inlägg: 1852
    • Skåne
SV: Äggvita tunnare ibland, varför?
« Svar #2 skrivet: 31 jan-15 kl 14:02 »
Tycker mig minnas att ägg som frusit bli rinnigare också.
Bor i ett hus på landet med mina tre barn. Kuvasz, katter, nakenråttor och hamstrar. Oflar lite för husbehov.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

797 gäster, 3 användare (3 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superbra tidning där det mesta tas upp! Klart prisvärd läsning.
/Theo

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser