Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  RÖDA VINBÄR Del 2 - Beskära!?  (läst 566 gånger)

Skogsbönan

  • Inlägg: 298
    • Västmanland
RÖDA VINBÄR Del 2 - Beskära!?
« skrivet: 17 feb-17 kl 16:11 »
Jo.....ska utöka vinbärslandet som bekant. Jag har liksom kommit dit nu och tänkte få ordning på det. Jag har bara en buske än så länge som ger mig 2 l bär men som aldrig fått någon kärlek tillbaka.... Så tänkte kolla. Ska dom beskäras? Klippas ner? Om det aldrig hänt tidigare ska jag göra det för att den ska må bättre? Den har varken växt på höjden eller bredden tycker jag...... Den står på gräsmattan. Om jag ska ha ett land bör jag hålla rent helt då, luckra jord osv? Ska den ha extra gödsel och isf duger hästdynga, hönsgödsel och nässelvatten? Det jag använder här hemma och tar till vara på. Eller är det inte nödvändigt? Jag vill ha bra med bär eftersom jag använder hela vintern och vill lagra. Så det är viktigt att veta att buskarna trivs och ger bär - gärna mer än vad min nu gör utan särskild omvårdnad!

 

Thomas_

  • Inlägg: 1626
  • Biodling sedan -94, Möbel/Finsnickare sedan -97.
    • Skåne
SV: RÖDA VINBÄR Del 2 - Beskära!?
« Svar #1 skrivet: 17 feb-17 kl 18:50 »
Samtliga vinbär beskärs just då de fällt sina blad, dvs på hösten.
Egenföretagare som lever på bi, pollineringstjänster, Drottningodling, uthyrning av bisamhälllen till företag och privatpersoner, honung, samt snickeriarbeten. Avelsarbetare i Lunds Biavelsklubb. Korsvirkeshus med 8 rum och kök, jordvärmepump med 1 000 meter kollektorslang + Contura 520 Täljsten

christelle

  • Inlägg: 7281
    • Blekinge
SV: RÖDA VINBÄR Del 2 - Beskära!?
« Svar #2 skrivet: 17 feb-17 kl 19:53 »
Du kan alltid prova att söka på Google anpassad sökning uppe till höger på den här sidan när du har en fundering. En sökning på "röda vinbär" ger bland andra denna träff:
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=8487.20
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser